Кон содржината
Карактеристики на електричниот Citroën ë-Berlingo Van

ЕЛЕКТРИЧЕН CITROËN Ë-BERLINGO

ПРИ КУПУВАЊЕ НА КОМЕРЦИЈАЛНИ ВОЗИЛА СИТЕ ПРАВНИ ЛИЦА ИМААТ ПРАВО НА ПОВРАТ НА ДДВ
Електричниот Citroën ë-Berlingo Van ги нуди истите карактеристики во смисла на модуларност, внатрешен простор и носивост како и верзијата со мотор со внатрешно согорување. Покрај комфорот поврзан со електрично возење, нуди голема слобода на делување во сè порегулирани урбани области благодарение на опсегот за возење и до 275 km.
И ДО 275 KM ОПСЕГ ЗА ВОЗЕЊЕ

Електричниот Citroën ë-Berlingo Van обезбедува тивко и едноставно електрично возење. Опремен е со батерија со капацитет од 50 kWh, која нуди и до 275 km автономија според WLTP циклусот. Батеријата има гаранција 8 години или 160.000 km за 70% од нејзиниот капацитет за полнење.

Дополнително, овозможува да заштедите пари:

 • Ниска цена за користење благодарение на намалената потреба за одржување;
 • Помош од властите поврзана со електрична енергија (еколошки бонуси).

 

 
100% ЕФИКАСНО ВОЗЕЊЕ

Електричниот ë-Berlingo Van обезбедува возење кое е истовремено динамично и мирно, со целосна флуидност благодарение на:

 • Моќност на моторот од 100 kW (136 КС) и вртежен момент од 260 Nm достапни од 0 km/h;
 • Тивок мотор,
 • Немање промена на брзини.

Нуди мобилност со нула емисија, без да ја загрози корисната зафатнина и товарните перформанси.

 

 
ПРАКТИЧНИ РЕШЕНИЈА ЗА ПОЛНЕЊЕ

За да го полните електричниот Citroën ë-Berlingo Van, може да изберете:

 • Полнење на јавна станица од 100 kW: 80% од полнењето за 30 минути;
 • Wall box 11 или 7,4 kW: 5h00 или 7h30;
 • Засилен приклучок за домаќинство од типот Green'up: 5h30 за 100 km;
 • Стандарден приклучок за домаќинство: 11 часа за 100 km.

 

 

CITROËN BERLINGO VAN ВО Ë-КОМФОР РЕЖИМ

СМИРЕНОСТ ВО КАБИНАТА

Електричен Citroën ë-Berlingo Van внесува сосема нова димензија на комфор и ја нагласува смиреноста зад воланот:

 • Слобода за пристап до регулирани области со прагови за емисија на CO2;
 • Нула емисија, нула бучава, нула стрес: без вибрации, без бучава од моторот;
 • Моќност и веднаш достапен вртежен момент за инстант перформанси и непречено возење;
 • Термичка подготовка на внатрешноста: директно од таблетот со екран на допир во возилото или од далечина преку апликацијата My Citroën.

БЕЗ КОМПРОМИСИ ЗА ТОВАРНИОТ КАПАЦИТЕТ

И ДО 4.4 М³

Батеријата кај електричниот Citroën ë-Berlingo Van е сместена во возилото.

На тој начин корисната зафатнина и товарен капацитет што го прават Berlingo Van сенаменска и модуларна алатка, скроена по мерка, се зачувани:

 • Товарна зафатнина од 3,30 m³ до 3,80 m³ во големина M и од 3,90 m³ до 4,40 m³ во големина XL; 
 • До 800 kg носивост;
 • 113 литри паметно и ергономско складирање распределено низ кабината.

НОВА КОМАНДА Ë-TOGGLE

3 РЕЖИМИ ЗА ВОЗЕЊЕ

Внатре, сè е дизајнирано за комфор при возењето и поедноставување на користењето на електричниот Citroën ë-Berlingo Van:

 

Во централната конзола, командата ë-Toggle го контролира менувачот, користејќи ги функциите Park, Rear, Neutral, Drive и Break.

Командата овозможува да се активираат режимите на возење:

 • Normal за да се добие најдобар компромис помеѓу автономијата и динамичните перформанси;
 • Eco за оптимизирање на потрошувачката на енергија;
 • Power за одржување на истите перформанси како и со празното возило, дури и при максимално оптоварување.

АВТОНОМИЈА НА ЕЛЕКТРИЧНИОТ CITROËN Ë-BERLINGO VAN

И ДО 275 KM ВО WLTP ОДОБРЕН ЦИКЛУС

Со опсег за возење до 275 km*, електричниот Citroën ë-Berlingo Van ги задоволува сите ваши дневни потреби за патување. Нуди голема слобода на движење во сè порегулираните урбани средини, како и во предградијата или руралните области.

Батеријата од 50 Kwh има гаранција 8 години или 160.000 km за 70% од нејзиниот капацитет за полнење.

 

* Комбиниран циклус според WLTP стандард

ГЛАВНИ ФАКТОРИ КОИ ВЛИЈААТ НА ОПСЕГОТ ЗА ВОЗЕЊЕ

БРЗИНА
Со бризина над 130 km/h, опсегот за возење кај електричниот Citroën ë-Berlingo Van е преполовен во споредба со оддобрениот опсег според WLTP норми. 
ТЕМПЕРАТУРА
Климатските услови и нивното влијание (греење или ладење на патничката кабина) влијаат на опсегот за возење. 
СТИЛ НА ВОЗЕЊЕ
Непречено и мирно возење го оптимизира животниот век на батеријата на вашиот електричен Citroën ë-Berlingo Van. 
ТОВАР
Дополнителна опрема на кровот или тежок товар влијае на потрошувачката на гориво на вашето возило. 

SIMULEZ L'AUTONOMIE DE VOTRE Ë-BERLINGO VAN ÉLECTRIQUE

РЕШЕНИЈА ЗА ПОЛНЕЊЕ

ПРАКТИЧНИ, ЕДНОСТАВНИ И ПОВЕЌЕКРАТНИ

Имате неколку видови решенија за полнење на вашиот електричен Citroën ë-Berlingo Van. Двете најбрзи се полнење на Wall box и на јавна станица за полнење. Wall box може да се инсталира на вашето работно место или дома. Овозможува полнење од 0 до 100% за помалку од 8 часа при еднофазно полнење или 5 часа при трифазно полнење. На јавен терминал од 100 kW, батеријата се полни до 80% за 30 минути.

 

Отворот за полнење се наоѓа на местото на отворот за гориво. Има вграден светлосен индикатор со цел визуелно да се следи процесот на полнење.

 

SIMULEZ LE TEMPS DE CHARGE DE VOTRE Ë-BERLINGO VAN ÉLECTRIQUE

 

НАМЕНСКИ ИНТЕРФЕЈСИ ЗА ЕЛЕКТРИЧНИ ВОЗИЛА

ПРАКТИЧЕН ПРИКАЗ

Електричниот Citroën ë-Berlingo Van овозможува поголема смиреност на дневна основа. Неговите интерфејси се корисни и едноставни за користење.

8“ екран на допир нуди дел „Енергија“ кој ги собира сите информации специфични за електричната енергија:

 • Проток на енергија, вклучувајќи го и нивото на полнење на батеријата;
 • Статистика за потрошувачка;
 • Програмирање при одложено полнење.

 

Електричниот Citroën ë-Berlingo Van има нов 10” HD дигитален екран (опционално), невидено во сегментот. Трајно ја прикажува состојбата на полнење на батеријата и мерачот за потрошувачка на електричната опрема (греење, климатизација и сл.).

 

 

LOCALISEZ LES BORNES DE RECHARGE COMPATIBLES

Roulez en toute sérénité en ë-berlingo van électrique

Localisez sur la carte les bornes de recharge compatibles avec votre Citroën ë-Berlingo Van Électrique autour de vous, ou sur vos trajets.