Кон содржината
ЕЛЕКТРИЧЕН CITROËN Ë-C4

ЕЛЕКТРИЧЕН CITROËN Ë-C4

Возење во Ë-комфор класа

Електричниот Citroën ë-C4 ги има сите карактеристики како и верзиите со мотори со внатрешно согорување. Дизајнот, нивото на комфор и едноставноста при користење се апсолутно идентични. Во град, Citroën ë-C4 ве вози во области со ограничен сообраќај и е задоволство да се вози без никаков шум или емисија на CO2.
ОПСЕГ ЗА ВОЗЕЊЕ И ДО 420KM

Електричниот Citroën ë-C4 нуди опсег за возење и до 420 km според WLTP процедурен циклус.

Овие процедури им даваат на корисниците попрецизна и пореална претстава за опсегот за возење врз основа на реалното користење на возилото.

 
ПОЛНЕЊЕ ЗА 30 МИНУТИ

Имате избор од неколку едноставни и практични методи за полнење:

 • Полнење на јавна станица за полнење од 100 kW: 80% полнење во рок од 30 минути
 • Wall Box од 7,4 kW: 100% за 7,5 часа (или 5 часа со Wall Box од 11 kW)
 • Green-up засилен приклучок за домаќинство или слично: 4,5 часа за 100 km (или 9 часа за 100 km на стандарден приклучок за домаќинство).
 
БЕСШУМЕН И БЕЗ ЈАГЛЕРОД

Електричниот Citroën ë-C4 значи поедноставно возење, тивко и без штетни гасови.

Значи и дека ќе уживате:

 • Вистински заштеди со многу ниска цена по употреба благодарение на пониските трошоци за одржување
 • Помош од властите со субвенции за еколошки проекти
 

ОПСЕГ ЗА ВОЗЕЊЕ НА Ë-C4

420 KM ОПСЕГ ЗА ВОЗЕЊЕ ВО ЕЛЕКТРИЧЕН РЕЖИМ

Електричниот Citroën ë-C4 нуди мазно, тивко возење без емисија на CO2.

Неговиот нов електричен мотор со 156 КС обезбедува опсег на возење до 420 km (WLTP).

Батеријата има гаранција од 8-години или 160.000 km оддржување на 70% од капацитетот за полнење.

ГЛАВНИ ФАКТОРИ КОИ ВЛИЈААТ НА ОПСЕГОТ ЗА ВОЗЕЊЕ НА ВАШЕТО ВОЗИЛО

Брзина
При 130 km/h, опсегот за возење кај електричниот Citroën ë-C4 е преполовен во споредба со одобрениот опсег според WLTP. 
Температура
Климатските услови и нивните влијанија (греење или ладење на патничкиот простор) влијаат на опсегот за возење на автомобилот. 
Стил на возење
Непреченото возење без нагли промени го оптимизира траењето на батеријата на вашиот електричен Citroën ë-C4. 
Товар што се пренесува
Дополнителна опрема на кровот или голема тежина на товарот влијаат на потрошувачката на гориво на вашето возило. 

SIMULEZ L'AUTONOMIE DE VOTRE Ë-C4 ÉLECTRIQUE

3 РЕЖИМИ ЗА ВОЗЕЊЕ

За најдобро искуство при возењето, електричниот ë-C4 има 3 режими на возење.

 • Нормалниот режим нуди најдобар компромис помеѓу опсегот за возење и забавата зад воланот.
 • Еко значи дека може да заштедите енергија.
 • И за поспортско возење што ги истакнува перформансите на овој хечбек, спортскиот режим сигурно ќе ве освои.

ПОЛНЕЊЕ НА ЕЛЕКТРИЧНИОТ Ë-C4

ЕДНОСТАВЕН ЗА ПОЛНЕЊЕ

Капакот на местото за полнење има вградено кодирање во боја за да можете визуелно да го следите процесот на полнење. Ова може да се направи и од далечина преку апликацијата MyCitroën (каде е достапна).

Може да закажете или одложувате полнење за да ги искористите ефтините тарифи аа електрична енергија. Поставете го ова на екранот на допир во возилото или преку апликацијата MyCitroën.

РАЗЛИЧНИ МЕТОДИ НА ПОЛНЕЊЕ

Постојат неколку различни отворени опции за едноставно полнење на вашиот електричен ë-C4:

 • Дома на Wall Box од 7,4 kW. Очекувајте 7,5 часа за целосно полнење (7,4 kW вграден полнач) или 5 часа на Wall Box од 11 kW (11 kW опционално вграден полнач).
 • На засилен ѕиден штекер како Green’Up. Вратете 100 km опсег за возење за 4,5 часа.
 • Со брзо полнење од 100 kW, наполнете еквивалент на 100 km за 10 минути.

Партнерот на Citroën ZEborne е достапен за да ви обезбеди квалитетно монтирање по најдобра цена.

СИМУЛИРАЈТЕ ГО ВРЕМЕТО ЗА ПОЛНЕЊЕ КАЈ ЕЛЕКТРИЧНИОТ Ë-C4

 

LOCALISEZ LES BORNES DE RECHARGE COMPATIBLES

Voyagez en toute sérénité en Citroën ë-C4 Électrique

Localisez sur la carte les bornes de recharge compatibles avec votre ë-C4 Électrique autour de vous, ou sur vos trajets.

 

LES Ë-SERVICES DE Ë-C4 ÉLECTRIQUE

APPLICATIONS MYCITROËN ET FREE2MOVE eSOLUTIONS

Depuis votre téléphone, gérez ë-C4 avec l'application MyCitroën. Consultez l'état de charge de votre véhicule et l'autonomie restante. Programmez la charge différée, lancez le pré-conditionnement thermique grâce à ë-commandes à distance. 

L'application Free2Move eSolutions vous permet d'accéder à plus de 300.000 bornes en Europe, à localiser celles qui sont compatibles avec votre véhicue et à planifier vos itinéraires.

 

LES AVIS CLIENTS ADVISOR SUR CITROËN Ë-C4 ÉLECTRIQUE

0 NOTE GLOBALE
NOTE MOYENNE
-/5
0 Les clients ont donné une note de {5] étoile
0 Les clients ont donné une note de {4] étoile
0 Les clients ont donné une note de {3] étoile
0 Les clients ont donné une note de {2] étoile
0 (1) étoile

Citroën
Advisor

CONDITIONS GÉNÉRALES D'UTILISATION AFNOR 

SOYEZ LE PREMIER À DONNER VOTRE AVIS

VOIR TOUS LES AVIS
LES AVIS CLIENTS