Кон содржината
Лимузини Citroën

ГАМАТА ЛИМУЗИНИ ОД CITROËN

Секогаш повеќе комфор и стил со моделите од палетата лимузини од Citroën. Со вити силуети, флуидни линии, комфорна внатрешност и врвна технологија, елеганцијата на моделите од гамата лимузини од Citroën оди рака под рака со задоволството да се вози смирено.

CITROËN C5 X

Стилот на Citroën C5 X е совршено олицетворение на филозофијата на Citroën. Автомобилот е уникатна комбинација на елеганцијата на лимузина, динамика на караван и издигната позиција на SUV.

Citroën C5 X нуди вистинска ведрина во автомобилот благодарение на врвниот комфор обезбеден со програмата Citroën Advanced Comfort®.

Citroën C5 X се одликува со модерна технологија за поедноставување на секојдневието во патничката кабина, со проширен Head up дисплеј, системи за помош при возењето кои воведуваат полуавтономно возење и целосно нов комуникациски интерфејс со 12" HD екран на допир со природно гласовно препознавање.

CITROËN C5 X PLUG-IN HYBRID

Citroën C5 X Plug-In Hybrid е модерен, high-tech автомобил со можност за електрична мобилност нудејќи комфор и разновидност при користење: мобилност од ë-комфор класа, совршено изолирана од патот и надворешниот свет, во целосен мир и тишина, како во чаура, со филтрирање на сите надворешни влијанија.

Тивко управување, флуидност и движење на возилото, задоволство при возењето, нежно потпирање, меки седишта Advanced Comfort, без вибрации во кабината, ергономијата и леснотијата при користење на интерфејсите и наменските услуги, сè придонесува за подобрување на комфорот во кабината, за сите патници.

 

CITROËN C4

Со C4, се враќа компактната лимузина од Citroën. Автомобилот е идеален партнер за вашите долги патувања благодарение на потпирање со Прогресивни хидраулични перничиња® и седишта Advanced Comfort.

Citroën C4 има цврстина и карактер, со големи тркала и дарежливи, мускулести линии.

ЕЛЕКТРИЧЕН CITROËN Ë-C4

Елегантен како лимузина и мускулест како SUV, електричниот Citroën ë-C4 е опремен со батерија од 50 kWh со опсег за возење до 350 km според WLTP (Worldwide Harmonized Light Vehicles Test Procedure) циклусот. Мекоста на седиштата Advanced Comfort и различните едноставни за користење услуги обезбедуваат 100% одговорно ниво на комфор. Постојат неколку детали што го разликуваат од верзијата со мотор со внатрешно согорување, како што се ë монограмот на крилата и задниот дел на возилото и 18" Crosslight тркала од лесна легура со дијамантска шара, специјално развиени за заштеда на енергија.

CITROËN C4X

Стилот на C4 X нуди вкрстен дизајн комбинирајќи ја елегантната силуета на брза лимузина со модерната привлечност на SUV.

ЕЛЕКТРИЧЕН CITROËN Ë-C4 X

Дизајнот, комфорот и практичноста во патничката кабина се апсолутно идентични со верзијата со мотор со внатрешно согорување. Во град, електричниот ë-C4 X овозможува пристап до зони со ограничен сообраќај, додека уживате во задоволството при возењето без бучава или емисија на CO2.