Кон содржината
C5 AIRCROSS PLUG-IN HYBRID

C5 AIRCROSS PLUG-IN HYBRID

Искуство на ултимативен комфор

Погонот Plug-in Hybrid кај C5 Aircross ја подобрува благосостојбата при патувањето преку придобивките од електричното возење за секојдневни патувања до 64 km (циклус WLTP) и неограничен опсег за возење за долги патувања благодарение на бензинскиот мотор.
НУЛА ЕМИСИЈА
 • Во електричен режим, C5 Aircross Plug-in Hybrid нуди тивко возење, без вибрации и еколошки прифатливо со нула емисија на CO2 и
 • Може да пристапите до урбаните области затворени за автомобили со мотори со внатрешно согорување.
 • Батеријата од 13,2 kW доаѓа со гаранција 8-годишна или 160.000 km, за 70% од капацитетот за полнење.
 
100% ЕФИКАСНО ВОЗЕЊЕ
 • C5 Aircross Plug-in Hybrid комбинира PureTech мотор од 180 КС со автоматски менувач EAT8, со електричен мотор од 81,2 kW (110 КС), за комбинирана моќност од 225 КС или 180 КС според понудата што ќе ја изберете.
 • Обезбедува вртежен момент од 360 Nm, достапен веднаш, обезбедувајќи постојан комфор при возењето преку гарантирана моќ за забрзување во секое време.
 
ЕДНОСТАВНО ПОЛНЕЊЕ
 • Решенијата за полнење на C5 Aircross Plug-in Hybrid се едноставни, практични и разновидни.
 • Најбрзиот начин за полнење е со помош на Wall Box. Со кабел за режим 3 (опционално), може да го полните вашиот автомобил од 0% до 100% за помалку од 2 часа со 7,4 kW опционален полнач во автомобилот.
 • За оптимална употреба, препорачуваме да го полните вашиот C5 Aircross Plug-in Hybrid секој ден.
 

ГЛАВНИ ФАКТОРИ ШТО ВЛИЈААТ НА ОПСЕГОТ ЗА ВОЗЕЊЕ

БРЗИНА
На 130 km/h, опсегот на C5 Aircross Plug-in Hybrid е преполовен во однос на сертифицираниот WLTP опсег за возење. 
ТЕМПЕРАТУРА
Опсегот на батеријата е под влијание на временските услови и нивните последици, вклучително и греењето на кабината и климатизацијата. 
СТИЛ НА ВОЗЕЊЕ
Опсегот на батеријата кај C5 Aircross Plug-in Hybrid се оптимизира со непречено возење без нагли промени. 
ТОВАР ШТО СЕ ПРЕНЕСУВА
Дополнителната опрема за кров и значително оптоварување на автомобилот влијае на потрошувачката на вашиот C5 Aircross Plug-in Hybrid. 

C5 AIRCROSS HYBRIDE

De la sérénité avant tout : sans contrainte de recharge, l’expérience électrique s’effectue de manière transparente et fluide. 

Grâce à cette technologie HYBRID 48V, les temps de conduite mixtes ou 100% électrique sans émission sont optimisés, pour un plus grand confort de conduite et pour des consommations et émissions de CO2 réduites.

C5 AIRCROSS PLUG-IN HYBRID

Ë-КОМФОР КАЈ PLUG-IN HYBRID

Прилагоден за сите намени, C5 Aircross Plug-in Hybrid ги комбинира сите предности на 100% електрично возење, за секојдневни патувања до 64 km (WLTP циклус) благодарение на моторот од 81,2 kW, со опсег за возење за подолги патувања обезбеден од бензинскиот мотор PureTech 180 Stop & Euro 6.3.

ë-EAT8 електричен 8-степен автоматски менувач ги оптимизира менувањата на брзините за уште пофлуидно и попријатно возење.

Се одликува со два режима на регенеративно сопирање: Возење (позиција D) и Сопирање (позиција B). Вториот, подинамичен режим го зголемува повратот на енергија достапна при сопирање и успорување.

SIMULEZ L'AUTONOMIE DE C5 AIRCROSS HYBRIDE RECHARGEABLE

Estimez l'autonomie de votre C5 Aircross en fonction de votre vitesse, de la température et de votre style de conduite.

3 РЕЖИМИ ЗА ВОЗЕЊЕ

Копчето за избор на режим за воење е идеално сместено на централната конзола

Копчето за избор на режимот за возење се наоѓа на централната конзола кај C5 Aircross Plug-in Hybrid. Имате избор помеѓу 3 режими:

 • Electric (Електричен): автомобилот работи во 100% електричен режим до 135 km/h, донесувајќи целосна тишина и исклучително непречено возење. Опсегот за возење во овој режим е до 64 km (циклус WLTP).
 • Hybrid (Хибриден): Возилото автоматски управува со електричниот и бензинскиот мотор за оптимална ефикасност.
 • Sport (Спорт): Перформансите се оптимизирани со електричниот мотор, кој го засилува бензинскиот мотор за 225 КС комбинирана моќност и 360 Nm комбиниран вртежен момент.

МЕТОД НА ПОЛНЕЊЕ

Едноставен и практичен

C5 Aircross Plug-in Hybrid е исклучително едноставен за полнење:

Капакот на местото за полнење, кое се наоѓа лево одзади на автомобилот, вклучува LED индикатор за следење на процесот за полнење, кој може да се гледа и од далечина на апликацијата MyCitroën.

Полнењето може да се програмира од екранот на допир или од апликацијата MyCitroën, за да се искористат предностите на тарифите за ефтина струја, на пример.

Каблите за полнење се чуваат во наменски простор под подот на багажникот.

РЕШЕНИЈА ЗА ПОЛНЕЊЕ

Поедноставено секојдневно полнење

Имате неколку решенија за полнење на вашиот C5 Aircross Plug-in Hybrid:

 • Батеријата се полни за 7 часа на обичен приклучок или за 4 часа со приклучок Green’Up™.
 • На 32 А Wall Box со опционален полнач од 7,4 kW, полнењето трае помалку од 2 часа. Достапен на јавни патишта и одредени паркинзи, Wall Box може да се инсталира и во вашиот дом.

Јавните станици за полнење од 100 kW не се компатибилни со C5 Aircross Plug-in Hybrid.

 

 

SIMULEZ LE TEMPS DE CHARGE DE C5 AIRCROSS HYBRIDE RECHARGEABLE

Estimez les temps de recharge de votre Citroën SUV C5 Aircross Hybride Rechargeable en fonction des différents modes de charge disponibles.

LOCALISEZ LES BORNES DE RECHARGE COMPATIBLES

Voyagez en toute sérénité en C5 Aircross Hybride Rechargeable

Localisez sur la carte, autour de vous ou sur vos trajets, les bornes de recharge compatibles avec votre C5 Aircross Hybride Rechargeable.

Ë-УСЛУГИ ЗА C5 AIRCROSS PLUG-IN HYBRID

ИНТУИТИВНИ ИНТЕРФЕЈСИ

Прилагодлив дигитален панел и нов екран на допир

C5 Aircross Plug-in Hybrid располага со специјални екрани за возење во електричен режим:

 • Дигиталниот дисплеј прикажува статус на полнење и траење на батеријата, а обезбедува и пристап до индикаторот за напојување и проток на енергија.
 • 10" екран на допир го прикажува работниот статус на системот, поставките за одложено полнење на батеријата, предходно загревање и функцијата е-заштеда, што овозможува да одржувате доволно енергија од батеријата за да возите однапред дефинирано растојание во 100% електричен режим.

LES AVIS CLIENTS ADVISOR SUR C5 AIRCROSS HYBRIDE RECHARGEABLE

LES AVIS CLIENTS

КАРАКТЕРИСТИКИТЕ НА C5 AIRCROSS HYBRIDE НА ВИДЕО