Кон содржината
Citroën ë-Jumper

ЕЛЕКТРИЧЕН CITROËN Ë-JUMPER

ПРИ КУПУВАЊЕ НА КОМЕРЦИЈАЛНИ ВОЗИЛА СИТЕ ПРАВНИ ЛИЦА ИМААТ ПРАВО НА ПОВРАТ НА ДДВ.
Електричен Citroën ë-Jumper ги комбинира сите квалитети од верзијата со мотор со внатрешно согорување во однос на комфор, корисна зафатнина и носивост со предностите на електричниот мотор.
ОПСЕГ ЗА ВОЗЕЊЕ И ДО 248 KM

Електричниот Citroën ë-Jumper нуди две батерии со различна моќност поврзани со две нивоа на автономија.

 • 117 km по WLTP циклус: опремен со батерија од 37 kWh до големина L2;
 • 248 km по WLTP циклус: опремен со батерија од 75 kWh од L3 кај комбе и L2S кај шасија.

Батеријата има гаранција 8 години или 160.000 km.

 
100% ЕФИКАСНО ВОЗЕЊЕ

Мирно електрично возење, непречено:

 • Моќност на моторот од 90 kW (120 КС);
 • Вртежен момент од 260 Nm;
 • Тивок мотор;
 • Без менување брзини.

Максималната брзина е 120 km/h за 3,5 T и 90 km/h за 4 T (регулаторна категорија N2).

 

 
ЕДНОСТАВНО И ПРАКТИЧНО ПОЛНЕЊЕ

Имате неколку опции за полнење:

 • Јавно полнење од 50 kW: 80% за 1 час без оглед на батеријата;
 • Wall Box од 22 kW: од 5 часа до 9 часа во зависност од големината на батеријата;
 • Wall Box од 7 kW: од 6 до 12 часа во зависност од големината на батеријата.

 

 

XXL ОПСЕГ ЗА ВОЗЕЊЕ ВО 100% ЕЛЕКТРИЧЕН РЕЖИМ

4 ГОЛЕМИ СЕМЕЈСТВА ДОСТАПНИ ВО ЕЛЕКТРИЧНА ВЕРЗИЈА

Електричниот Citroën ë-Jumper е достапен во 20 силуети за да го покрие огромното мнозинство потреби на професионалците.

Можностите за трансформација се идентични со оние што ги нуди Jumper:

 • Панел комбе од L1H1 до L4H3;
 • Кабина за шасија од L2S до L3;
 • Шасија со двојна кабина, 
 • Кабина со под.

И ДО 17 M3

Електричниот Citroën ë-Jumper нуди корисна зафатнина од 8 до 17 m3.

 

Батериите се вградуваат без влијание на товарниот простор. Товарот може да достигне до 1.890 kg во зависност од верзијата.

 

ЕКСКЛУЗИВЕН МОНОГРАМ

Електричниот Citroën ë-Jumper го задржува моќниот, робустен и напреден стил на дизел верзиите на Jumper.

 

Го потпишува своето членство во гамата електрични возила Citroën со монограм „ë-Jumper“ поставен на задниот дел од возилото.

 

РАБОТА ВО Ë-КОМФОР РЕЖИМ

Електричниот Citroën ë-Jumper дава нова димензија на комфорот и ја засилува смиреноста:

 • Слобода за пристап до ограничени области со прагови за емисија на CO₂;
 • Нула емисија, нула бучава, нула стрес: без вибрации и без бучава од моторот;
 • Веднаш достапен вртежен момент за непречено, тивко возење;
 • Паметно распоредено складирање низ кабината.

Сето ова се квалитети што ќе ги цените за време на вашите повеќекратни секојдневни патувања.

АВТОНОМИЈА НА ЕЛЕКТРИЧНИОТ CITROËN Ë-JUMPER

И ДО 248 KM ВО WLTP ОДОБРЕН ЦИКЛУС

Траењето на батеријата кај електричниот Citroën ë-Jumper овозможува да се покријат:

 • До 117 km по WLTP* циклус со литиум-јонска батерија од 37 kWh;
 • До 248 km по WLTP* циклус со литиум-јонска батерија од 75 kWh.

 

* Протоколот WLTP (Светски хармонизирани процедури за тестирање лесни возила) им дава на корисниците попрецизен и пореален преглед на вредностите на опсегот за возење според вистинската употреба на возилото.

ГЛАВНИ ФАКТОРИ КОИ ВЛИЈАЈАТ НА ОПСЕГОТ ЗА ВОЗЕЊЕ НА ВАШЕТО ВОЗИЛО

БРЗИНА
Брзината е главен фактор што влијае на опсегот за возење на вашиот електричен Citroën ë-Jumper. Прилагодете ја на умерено темпо за оптимизација. 
ТЕМПЕРАТУРА
Климатските услови и нивното влијание (греење или ладење на патничката кабина) влијаат на опсегот за возење. 
СТИЛ НА ВОЗЕЊЕ
Непречено и мирно возење го оптимизира животниот век на батеријата на вашиот електричен Citroën ë-Jumper. 
ТОВАР
Дополнителна опрема на кровот или тежок товар влијае на потрошувачката на гориво на вашето возило. 

SIMULEZ L'AUTONOMIE DE VOTRE Ë-JUMPER ÉLECTRIQUE

РЕШЕНИЈА ЗА ПОЛНЕЊЕ

ПРАКТИЧНИ И ЕДНОСТАВНИ ЗА КОРИСТЕЊЕ

Можни се неколку режими на полнење во зависност од километрите што ги поминувате секојдневно и решенијата за полнење што ги имате надвор од вашиот дом.

 

Надвор или дома, во зависност од големината на вашата батерија и за 80% полнење:

 • На Wall Box од 22 kW: од 2h30 до 4h;
 • На Wall Box од 7 kW: од 5 часa до 9 часa.

 

На јавна станица за полнење со суперполнач од 50 kW, времето на полнење е уште побрзо отколку со Wall Box : батеријата се полни до 80% за само 1 час за батерија од 50 kWh или 75 kWh.

 

 

ОТВОР ЗА ПОЛНЕЊЕ

Отворот за полнење се наоѓа на задниот дел од предната лева врата на возилото. Вградува светлосен индикатор за визуелно следење на процесот за полнење. Обезбеден е кабел од 8 m тип 3, компатибилен со wall box и полнач на јавна станица за полнење.

 

За специфична потреба, можно е да купите дополнителен кабел кој овозможува полнење на стандарден или засилен приклучок за домаќинство.

 

Возилото е опремено со вграден полнач од 22 kW.

SIMULEZ LE TEMPS DE CHARGE DE VOTRE Ë-JUMPER ÉLECTRIQUE