Кон содржината
Citroën Jumper и ë-Jumper

CITROËN JUMPER И ЕЛЕКТРИЧЕН CITROËN Ë-JUMPER

ДИЗЕЛ ИЛИ ЕЛЕКТРИЧЕН

ПРИ КУПУВАЊЕ НА КОМЕРЦИЈАЛНИ ВОЗИЛА СИТЕ ПРАВНИ ЛИЦА ИМААТ ПРАВО НА ПОВРАТ НА ДДВ.

Откријте ги Citroën Jumper и електричниот Citroën ë-Jumper. Нудат исти карактеристики во смисла на комфор, внатрешен простор и товарен капацитет.

КОМФОР БЕЗ КОМПРОМИСИ

ЕЛЕКТРИЧЕН CITROËN Ë-JUMPER

Електричниот Citroën ë-Jumper за сите професионалци обезбедува идеално решение за да одговори на потребите при градска и приградска мобилност:

 • Референтна вредност на опсег за возење: и до 248 km (WLTP циклус) во зависност од батеријата;
 • Брзо полнење и до 80% за 1h;
 • Без компромиси за корисни услуги и опрема: 100% Jumper;
 • Возење во ë-комфор режим;
 • Пристапете до услуги за поедноставување на електричното секојдневие.

И ДО 17 M³ ЗА ТОВАРЕЊЕ

Во однос на товарниот простор, Citroën Jumper е очигледно еден од најдобрите во својот сегмент, дури го зазема и првото место за ширина на товар. Доволен за големи товари и за многу поедноставно секојдневие на професионалците.

Citroën Jumper обезбедува и:

 • Секојдневен комфор и удобни седишта, складирање и поврзување;
 • Комфор при возење, со внимателно дизајнирана звучна изолација и потпирање со неспоредлив комфор;
 • Комфор при работа, со прилагодена дополнителна опрема за гарантиран ефект на канцеларја.

 

À PARTIR DE XX XXX €

Nos offres Citroën ë-jumper électrique et Citroën Jumper

ПРИЛАГОДЕНА АРХИТЕКТУРА

СОЗДАДЕН ЗА ВАШИОТ БИЗНИС

Citroën Jumper е достапен во 4 должини и 3 висини. Нуди носивост до 1890 kg (на шасија-кабина), товарна зафатнина до 17 m³, а бруто тежина што возилото може да ја издржи е до 4 тони. Возилото е дизајнирано да го олесни товарењето, со големи функционални врати. Се прилагодува на различни занаети и употреби со верзиите Worker и Driver.

ПРИЛАГОДЕН КОМФОР

И покрај моќниот стил, Citroën Jumper е тивок и нежен. Уживајте во апсолутна смиреност во кабината благодарение на подобрената звучна изолација. Потпирањето овозможува да возите како сакате, без да ве вознемируваат нерамнините на патот. Конечно, може да се опуштите со комфорно седење дизајнирано според програмата Citroën Advanced Comfort.

ИНТУИТИВНА ТЕХНОЛОГИЈА

ПОМОШ ПРИ ВОЗЕЊЕТО

Безбедноста е најважна кај Citroën Jumper. Доаѓа со помош при возењето за да ви ги поедностави сите патувања.

СЕКОГАШ ПОВРЗАН

Citroën Jumper ја фаворизира ергономијата при возењето и интуитивното поврзување со технологии за професионална употреба. Искористете ги предностите на My Citroën Drive за помош при навигација или My Citroën Assist за да ја подобрите безбедноста.
 • Blanc Banquise
 • Rouge Tiziano
 • Bleu Imperial
 • Gris Acier
 • Gris Aluminium
 • Gris Graphito
 • Beige Golden White
 • Bleu Line
 • Gris Fer
 • Bleu Lago
ПОГЛЕД ОДНАПРЕД
ПОГЛЕД ОДНАЗАД

ОПЦИИ ЗА МОТОР

ЕЛЕКТРИЧЕН МОТОР

 • Моќност на моторот 90 kW (120 КС)/260 Nm со 2 батерии:
 • Батерија од 37 kWh нуди 117 km (циклус WLTP) опсег за возење достапна кај верзиите L1 и L2;
 • Батерија од 75 kWh нуди 248 km (WLTP циклус) опсег за возење достапна кај моделите L2S, L3 и L4 со шасија-кабина;
 • Максимална брзина од 120 km/h (за 3,5 тони товар) и 90 km/h регулирана (за 4 тони);
 • 3 позиции за брзина: D (Drive), N (Neutral) и R (Reverse).

3 BLUEHDi ДИЗЕЛ МОТОРИ

Citroën Jumper има мотори од најнова генерација кои овозможуваат динамично возење и оптимизирано користење. 3 нивоа на моќност кои се движат од 120 до 165 КС:

 • Дизел BlueHDi 120 КС со Stop&Start и 6-степен менувач;
 • BlueHDi дизел со 140 КС со Stop & Start и 6-степен мануелен менувач;
 • BlueHDi дизел со 165 КС со Stop&Start и 6-степен мануелен менувач.

ACCESSOIRES

Augmentez la capacité de chargement de Citroën Jumper avec une riche sélection d'accessoires. Protégez ou embelissez votre cabine avec de nouveaux tapis de sol ou de nouvelles housses de sièges.