Кон содржината
ЕЛЕКТРИЧЕН Ë-C4 X

КАРАКТЕРИСТИКИ НА ЕЛЕКТРИЧНИОТ Ë-C4 X

Целосно електрична смиреност

Дизајнот, комфорот и практичноста во кабината се идентични со верзијата со мотор со внатрешно согорување. Во град, електричниот ë-C4 X обезбедува пристап до области со ограничен сообраќај, истовремено гарантирајќи уживање во возењето без бучава или емисија на CO2.
ЕЛЕКТРИЧНО ВОЗЕЊЕ И ДО 420 KM
Благодарение на мазната и аеродинамична форма и ефикасниот електричен мотор со нула емисија, електричниот ë-C4 X нуди опсег за возење до 420 km (WLTP циклус). Исто така, им овозможува на возачите пристап до сообраќајните зони со ниска емисија, што сè повеќе градови го спроведуваат и може да ги забранат конвенционалните возила на бензин или дизел. 
ЕДНОСТАВНО И ОПТИМИЗИРАНО ПОЛНЕЊЕ

Полнењето електричен ë-C4 X е едноставно и може да се направи на пат на јавни станици за полнење или дома. За секое сценарио, времето за полнење е оптимизирано:

  • На јавна станица за полнење, со брз полнач од 100 kW DC (режим 4), батеријата брзо се полни со брзина од околу 6,2 m/min, при што 80% од батеријата се полни за 30 минути.
  • Со користење на Wall Box од 7,4 kW / 32 A (режим 3), полнењето трае 7,5 часа со еднофазно напојување или само 5 часа со трифазно напојување и опционален полнач од 11 kW.
  • Дома и за повремени потреби, батеријата може да се полни со помош на стандарден домашен приклучок (режим 2).
 
ЦЕЛОСНО ЕЛЕКТРИЧНА СМИРЕНОСТ
Кога сте на пат, уживајте во фактот дека нема чад или гасови, како и во вртежниот момент што е веднаш достапен за енергично и пријатно возење, без никакви вибрации, треперење или менување брзини. Исто така, искористете ги електронските услуги што може да се закажат од далечина за поголема смиреност и намалени трошоци за одржување, со што се влијае на трошоците за сопственост.
 

ГЛАВНИ ФАКТОРИ КОИ ВЛИЈААТ НА ОПСЕГОТ ЗАВОЗЕЊЕ НА ВАШИОТ АВТОМОБИЛ

БРЗИНА
При 130 km/h, опсегот за возење на електричниот ë-C4 X е преполовен во споредба со WLTP одобрениот опсег. 
ТЕМПЕРАТУРА
Климатските услови и нивните промени (греење или ладење на патничкиот простор) влијаат на опсегот за возење на автомобилот. 
СТИЛ НА ВОЗЕЊЕ
Непреченото возење без нагли промени го оптимизира траењето на батеријата на вашиот електричен ë-C4 X. 
НОСЕЊЕ ТОВАР
Дополнителна опрема на кровот или голема тежина на товарот влијаат на потрошувачката на гориво на вашето возило. 

СИМУЛИРАЈТЕ ГО ОПЕГОТ КАЈ ЕЛЕКТРИЧНИОТ Ë-C4 X

ПОЛНЕЊЕ НА ЕЛЕКТРИЧНИОТ Ë-C4 X

ПОЛНЕТЕ СО ЛЕСНОТИЈА

Електричниот Ë-C4 X е дизајниран да го поедностави животот, како и сите технологии што се користат секојдневно. Од екранот на допир или апликацијата MyCitroën, полнењето може да се закаже или одложи за да се искористат предностите на тарифите ефтина струја, на пример. Капакот на местото за полнење содржи код во боја за следење на процесот на полнење, до кој може да се пристапи и од далечина на апликацијата MyCitroën. Поврзувањето на полначот е исто така многу едноставно благодарение на ергономската вратичка за полнење. Каблите може да се складираат под подот на багажникот.

4 ВИДОВИ ПОЛНЕЊЕ

  • СТАНДАРДЕН ПРИКЛУЧОК: Дома, за еднократни потреби, батеријата се полни до 100% за 24 часа на стандарден штекер.
  • GREEN'UP ПРИКЛУЧОК: На 14A Green'up Legrand приклучок, батеријата се полни за 15 часа.
  • WALL BOX: Во вашиот дом може да се инсталира приклучок Wall Box: полнењето (0% до 100%) трае 7,5 часа со еднофазно напојување или само 5 часа со трифазно напојување со опционалниот полнач од 11 kW.
  • СУПЕР БРЗ ТЕРМИНАЛ: На јавна станица за полнење, 80% од батеријата се полни за само 30 минути, имено, со брзина од 6,2 m/min.

ИНТУИТИВНА ИНТЕРАКЦИЈА ЗА СМИРЕНОСТ

Citroën ја поедностави потребната интеракција за да биде едноставна, смирувачка и природна на дневна основа како и секоја технологија што се користи во домот.

Возачот има посветен дисплеј на дигиталната контролна табла за преглед на статусот и опсегот на батеријата, како и три дисплеи за избор: индикатор за напојување (електричен метар), проток на енергија или потрошувачка на топлинска удобност. Последново го покажува влијанието на греењето на возилото и топлинската удобност врз потрошувачката на енергија. Достапни директно со копче на централната конзола, одредени страници на интерфејсот на екранот на допир го означуваат работниот статус на системот или поставките за одложеното полнење на батеријата. Кога возилото се полни, на екранот може да се прикаже преостанатото време за целосно полнење, обновениот опсег или процентот од обновеното полнење на батеријата.

SIMULEZ LE TEMPS DE CHARGE DE Ë-C4 X ÉLECTRIQUE

 

LOCALISEZ LES BORNES DE RECHARGE COMPATIBLES

Voyagez en toute sérénité en ë-C4 X Électrique

Localisez sur la carte les bornes de recharge compatibles avec votre ë-C4 X Électrique autour de vous, ou sur vos trajets.

 

LES Ë-SERVICES DE Ë-C4 X ÉLECTRIQUE

LES AVIS CLIENTS ADVISOR SUR Ë-C4 X ÉLECTRIQUE

0 NOTE GLOBALE
NOTE MOYENNE
-/5
0 Les clients ont donné une note de {5] étoile
0 Les clients ont donné une note de {4] étoile
0 Les clients ont donné une note de {3] étoile
0 Les clients ont donné une note de {2] étoile
0 (1) étoile

Citroën
Advisor

CONDITIONS GÉNÉRALES D'UTILISATION AFNOR 

SOYEZ LE PREMIER À DONNER VOTRE AVIS

VOIR TOUS LES AVIS
LES AVIS CLIENTS

0 of 0 avis

ТУТОРИЈАЛИ ЗА ЕЛЕКТРИЧЕН Ë-C4 X

Решенија за полнење и полнење во домот

Јавно полнење и суперполнач

Термичка подготовка

Режими на возење