Кон содржината
Citroën ë-Jumpy

ЕЛЕКТРИЧЕН CITROËN Ë-JUMPY

ПРИ КУПУВАЊЕ НА КОМЕРЦИЈАЛНИ ВОЗИЛА СИТЕ ПРАВНИ ЛИЦА ИМААТ ПРАВО НА ПОВРАТ НА ДДВ.
Електричниот Citroën ë-Jumpy е идеалниот партнер за исполнување на сите потреби за градска и приградска мобилност. Репер во смисла на опсег за возење од 330 km, возилото го раздвижи сегментот за да понуди услуги слични на оние кај Citroën Jumpy и невидени во однос на возењето и комфорот.
И ДО 330 KM ОПСЕГ ЗА ВОЗЕЊЕ

Електричен Citroën ë-Jumpy предлага две моќи на батерии поврзани со две нивоа на опсег:

 • 230 km на WLTP циклус - достапно кај моделите XS, M, XL опремени со батерија <br>50 kWh;
 • 330 km на WLTP циклус - достапно кај моделите M и XL опремени со батерија <br>75 kWh.

 

Батеријата е загарантирана 8 години или 160.000 km за 70% од нејзиниот капацитет за полнење.

 
100% ЕФИКАСНО ВОЗЕЊЕ

Возилото нуди електрично возење кое е воедно и динамично и мирно, непречено:

 • Моќност на моторот од 100 kW (136 КС) и вртежен момент од 260 Nm достапни од 0 km/h;
 • Тивок мотор;
 • Без менување брзини.

Максималната брзина на Citroën ë-Jumpy Electric е 130 km/h.

 

 
ПРАКТИЧНИ РЕШЕНИЈА ЗА ПОЛНЕЊЕ

Имате неколку опции за полнење:

 • 100 kW jавна станиза за полнење: 80% за 30 мин за батерија од 50 kWh и за 45 min за батерија од 75 kWh;
 • 11 kW Wallbox: од 4:45 до 7:30 во зависност од големината на батеријата;
 • 7,4 kW Wallbox: од 7h до 11h20 во зависност од големината на батеријата;
 • Засилен Green'up приклучок: полнење до 60% за една ноќ.
 

КОМПЛЕТНАТА ПАЛЕТА НА JUMPY ДОСТАПНА И ВО ЕЛЕТРИЧНА ВЕРЗИЈА

Како и Jumpy, електричниот Citroën ë-Jumpy е достапен во 3 должини: XS (4,60 m), M (4,95 m) и XL (5,30 m).

Во XS, CityVan е компактна и практична верзија за лесен пристап до сите градски центри.

Без оглед на полето на активност, ќе најдете електричен Citroën ë-Jumpy што ви одговара: со кабина за екипаж, комби, но и кабина на платформа со сите можности за конверзија.

БЕЗ КОМПРОМИС ЗА ТОВАРНИТЕ СПОСОБНОСТИ

Батеријата е сместена во шасијата на возилото, со што се зачувува корисна зафатнина кај Citroën Jumpy и прочуените перформанси за товарење.

 • Од 4,6 до 6,6 m3 товарна зафатнина;
 • До 1.275 kg носивост;
 • До 4 m корисна должина со moduwork.

JUMPY ВО Ë-КОМФОР РЕЖИМ

Електричен Citroën ë-Jumpy дава нова димензија на удобноста и ја нагласува смиреноста:

 • Слобода за пристап до регулирани области со прагови за емисија на CO2;
 • Нула емисија, нула бучава, нула стрес: без вибрации, без бучава од моторот;
 • Моќност и вртежен момент веднаш достапен за моментални перформанси и непречено возење;
 • Далечинска термичка пред-климатизизција преку апликацијата My Citroën или преку екранот на допир со Connect Drive Services;
 • Паметно распоредени простори за складирање.

Толку многу квалитети што ќе ги цените за време на повеќекратните секојдневни патувања и без кои нема да сакате да возите.

АВТОМАТСКИ МЕНУВАЧ

3 РЕЖИМИ ЗА ВОЗЕЊЕ

Новата метална команда на автоматскиот менувач нуди 3 позиции (R, N и D) за едноставно избирање позиција наназад, неутрална или напред. Поврзана со две копчиња со позадинско осветлување:

 • P за активирање на режимот за паркирање;
 • B за активирање на режимот за сопирање кај електричниот мотор и за поврат на повеќе енергија при успорувањето.

 

На располагање се три режими за возење:

 

 • Normal за најдобар компромис помеѓу автономијата и динамичните перформанси;
 • Eco за оптимизирање на потрошувачката на енергија;
 • Power за одржување идентични перформанси со празното возило, дури и при максимално оптоварување.

 

Изборот на режим за возење се наоѓа на конзолата за автоматскиот менувач.

АВТОНОМИЈА КАЈ ЕЛЕКТРИЧНИОТ CITROËN Ë-JUMPY

Траењето на батеријата на Citroën ë-Jumpy Electric ви овозможува да покриете:

 • До 230 km на WLTP циклус со батерија од 50 kWh;
 • До 330 km на WLTP циклус со батерија од 75 kWh.

 

Протоколот WLTP (Светски усогласени процедури за тестирање на лесни возила) им дава на корисниците попрецизен и пореален приказ на вредностите на опсегот според вистинската употреба на возилото.

ГЛАВНИ ФАКТОРИ КОИ ВЛИЈААТ НА ОПСЕГОТ НА ВОЗЕЊЕ

БРЗИНА
Со бризна над 130 km/h, опсегот за возење на електричниот Citroën ë-Jumpy е преполовен во споредба со оддобрениот опсег според WLTP норми. 
ТЕМПЕРАТУРА
Климатските услови и нивното влијание (греење или ладење на патничката кабина) влијаат на опсегот за возење. 
СТИЛ НА ВОЗЕЊЕ
Непречено и мирно возење го оптимизира животниот век на батеријата на вашиот електричен Citroën Jumpy. 
ТОВАР
Дополнителна опрема на кровот или тежок товар влијае на потрошувачката на гориво на вашето возило. 

SIMULEZ L'AUTONOMIE DE VOTRE Ë-JUMPY ÉLECTRIQUE

РЕШЕНИЈА ЗА ПОЛНЕЊЕ

ПРАКТИЧНИ, ЕДНОСТАВНИ И ПОВЕЌЕКРАТНИ

Можни се неколку режими за полнење во зависност од километрите што дневно ги поминувате и решенијата за полнење што ги имате надвор од вашиот дом.

 • Во домот или надвор, во зависност од големината на батеријата и за 100% полнење:
 • На Wallbox од 11 kW: од 4,45 до 7,00 часот;
 • На Wallbox од 7,4 kW ќе ви треба од 7:30 до 11:20 часот;
 • До 60% полнење за една ноќ на засилен приклучок за домаќинство од типот Green'up.
 • На јавен терминал со 100 kW супер-полнач, времето на полнење е уште пократко отколку на Wallbox: батеријата се полни до 80% за 30 минути за 50 kWh батерија и за 45 минути за 75 kWh батерија.

 

 

ПОЛНЕЊЕ

Отворот за полнење се наоѓа на левиот преден браник кај електричниот Citroën ë-Jumpy. Вклучува светлосен индикатор за визуелно следење на процесот на полнење.

Полнењето е поедноставено и може да се закаже или одложи, на пример, за користење на ефтина тарифа.Ова програмирање е достапно на таблетот со екран на допир во патничкиот простор или на апликацијата My Citroën.

БЕЛ ИНДИКАТОР ЗА РЕЖИМ HOME
ТРЕПКАЧКИ ЗЕЛЕН LED ИНДИКАТОР ЗА ПОЛНЕЊЕ ВО ТЕК
ЗЕЛЕН LED ИНДИКАТОР ЗА ЗАВРШЕНО ПОЛНЕЊЕ
СИН LED ИНДИКАТОР ЗА ОДЛОЖЕНО ПОЛНЕЊЕ

SIMULEZ LE TEMPS DE CHARGE DE VOTRE Ë-JUMPY ÉLECTRIQUE

 

НАМЕНСКИ ИНТЕРФЕЈСИ ЗА ЕЛЕКТРИЧНИ ВОЗИЛА

ПРАКТИЧЕН ПРИКАЗ

Електричниот Citroën ë-Jumpy има неколку интуитивни интерфејси кои се едноставни за читање и употреба:

Специфичниот наменски режим на дисплејот за прикажување овозможува преглед на батеријата или автономијата и дава пристап до три основни информации: индикатор за напојување, проток на енергија или топлински комфор,

Специфичните страници на екранот на допир поставени во центарот на контролната табла го прикажуваат протокот на енергија, статистиката и програмскиот приказ за одложено полнење на батеријата.

Кога возилото се полни, на екранот се прикажуваат информации поврзани со полнењето: преостанато време за полнење, обновенин опсег за возење, стапката на полнење.

LOCALISEZ LES BORNES DE RECHARGE COMPATIBLES

Roulez en toute sérénité en ë-jumpy électrique

Localisez sur la carte les bornes de recharge compatibles avec votre Nouveau Citroën ë-Jumpy Électrique autour de vous, ou sur vos trajets.