June 20, 2019

CITROËN СЕ ИЗБОРИ ЗА ВРЕДНИ ПОЕНИ СО C3 WRC ВО САРДИНИЈА!

16то Рели Италија – Сардинија (13 – 16 јуни )

Иако шансите на Citroën Total World Rally Team за добар севкупен резултат беа изгубени уште на првиот ден, Sébastien Ogier и  Julien Ingrassia уште еднаш потврдија дека остануваат жестоки конкуренти на Power Stage, освојувајќи го второто најбрзо време и четири бонус поени. Во меѓувреме, Esapekka Lappi и Janne Ferm стигнаа до финалето како седмопласирани, откако успеаја да ги совладаат последните две етапи.