ОПРЕМА

1/3

ПРЕДНОСТИ

ДЕТАЛИ

ПЕРФОРМАНСИ

ТЕХНОЛОГИЈА BLUE HDI

Понудата од дизел мотори кои се дел од Новото CITROËN Jumpy, покажуваат комбинирана потрошувачка и емисија на CO2 (во верзија XS) од:

• BlueHDi 95 BVM5 (70 kW – 210 Nm при 1750 вртежи во минута ) : 5,5 l/100 km и 144 g/km CO2
• BlueHDi 115 S&S BVM6 (85 kW – 300 Nm при 1750 вртежи во минута ) : 5,1 l/100 km и 133 g/km CO2
• BlueHDi 120 S&S BVM6 (90 kW – 340 Nm при 2000 вртежи во минута ) : 5,3 l/100 km и 139 g/km CO2

ТЕХНОЛОГИЈА BLUE HDI

БОИ