Опрема

1/4

Предности

Перформанси

ЕЛЕКТРИЧЕН Ë-C4 X

Основните карактеристики на новиот електричен Citroën Ë-C4 X се:

– Опсег до 360km при WLTP циклус;

– Моторот испорачува моќност од 100 kW, што е еквивалентно на 136 КС;

– 3 режими на возење (Eco, Normal и Sport) за да го отклучите задоволството во возењето без емисија на CO2;

– Aвтоматски менувач;

– 260 Nm веднаш достапен вртежен момент;

– 100 km/10 min полнење со 100 kW DC полнач;

– 50 kWh батерија со гаранција од 8 години или изминати 160.000 km за 70% од капацитетот на полнење.

Детали

Бои