УНИКАТЕН И СЕОПФАТЕН КОМФОР

Citroën отсекогаш нуди уникатно искуство во патничката кабина, фокусирано на благосостојба. Палетата автомобили комбинира веднаш препознатлив дизајн и исклучителен комфор, резултат од 100 годишната експертиза. Уникатен и поразличен од останатите, комфорот на Citroën се заснова врз мноштво иновации и прерасна во вистински белег на мараката.

Citroen_Comfort_girl_femme_2880_1531

ПРОГРАМА CITROËN ADVANCED COMFORT

Пристапот на програмата Citroën Advanced Comfort има 4 столба:
ЕФЕКТ НА ЧАУРА, со нежност при допир и акустика
ПРАКТИЧНОСТ во внатрешниот простор во сите околности, за да се истакне гостопримливоста
СМИРЕНОСТ на умот, одмор во пријатна атмосфера
ФЛУИДНОСТ, заснована на интуитивна и корисна технологија.

ЕФЕКТ НА ЧАУРА

Citroen_comfort_cocoon_girl_cocon_cosy_720_540

CITROËN ADVANCED COMFORT: ЕФЕКТ НА ЧАУРА

Експертизата на Citroën за комфор е дел од програмата Citroën Advanced Comfort. Оваа програма следи 4 цели, вклучувајќи комфор при возењето. Се состои од заштита на присутните во возилото од надворешни влијанија, како во смисла на поткревање на потпирањето така и на ниво на бучава, за кога сте во Citroën се чувствувате како во чаура. Citroën мисли на вас создавајќи удобна патничка кабина, благодарение на спојките со подот дизајнирани да ги измазнат нерамнините на патот, комфорните седишта, како и со изолирачкиот и акустичен третман.

Citroen_comfort_family_cocon_famille_2880_2250

ПОТПИРАЊЕ СО ХИДРАУЛИЧНИ ПРОГРЕСИВНИ ПЕРНИЧИЊА

Достапно кај моделите C5 Aircross и C4, потпирањето со прогресивни хидраулични перничиња нуди исклучителен комфор во возењето. Оваа иновација овозможува филтрирање и апсорпција на големи деформации како мали нерамнини на патот, создававајќи впечаток дека се лети над патот благодарение на „ефектот на лебдечки килим“, истовремено обезбедувајќи исклучителна поддршка и динамичност.

СЕДИШТА CITROËN ADVANCED COMFORT

Citroën дизајнира седишта што комбинираат мекост и поддршка, со специфична завршна обработка, нови функции и засилени безбедносни детали со цел на патниците да им се понуди највисоко ниво на комфор при возењето. Дури и најконвенционалните модели на марката се опремени со седишта што нудат повеќе во споредба со конкурентите: седиштата се помеки, а во истовреме обезбедуваат добра поддршка.

Citroen_comfort_seats_2880_2250

КОМФОРНИ ЗАДНИ СЕДИШТА

Благодарение на сунѓерот со висока густина што го поддржува на телото за време на патување, седиштата Advanced Comfort нудат и комфор при држење на телото и подобрена динамична удобност. Во задниот дел, благодарение на 3 независни седишта со исти димензии, сите патници уживаат во еднаков комфор, без разлика на кое седиште седат.

Citroen_comfort_woman_child_2880_2250

СВЕТЛИНА И АКУСТИЧЕН КОМФОР

Со акустично изолирани предни стакла, ефектот чаура е засилен. Патниците се удобно сместени и заштитени од надворешни влијанија.
Citroën внесува светлина во патничката кабина, патниците се облеани во меур од светлина преку кровот или панорамското ветробранско стакло.
Во режим ZEV, генерално при најстресните моменти на возење низ град или при кратки патувања, акустичниот комфор на возилата Citroën е зголемен. Никакви вибрации го нарушуваат спокојството во патничката кабина.

Citroen_comfort_interior_2880_2250

ПРАКТИЧНОСТ

Citroen_comfort_convenience_girl_praticite_720_540

CITROËN ADVANCED COMFORT: ПРАКТИЧНОСТ

Citroën го надградува искуството преку програмата Citroën Advanced Comfort. Оваа програма следи четири цели, вклучувајќи го комфорот за живеење. Се состои од олеснување на животот во патничката кабина благодарение на дарежливите волумени, практичното складирање и просторниот распоред.
Нема потреба да ги затворите очите за да се чувствувате како дома.

Citroën_equip_people_mirrorscreen_2880_2717

ПРАКТИЧНИ МЕСТА

ПАМЕТНО СКЛАДИРАЊЕ

Внатрешноста е дизајнирана за да го олесни секојдневието во патничката кабина нудејќи паметни додатоци и складирање како што се полици или отстранливи делови за складирање.

Citroen_comfort_woman_driver_2880_1531

ГОЛЕМ ПРОСТОР

Волуменот и просторноста се обележја за возилата од марката Citroën.
Ова исто така е програмата Advanced Comfort, која нуди просторни и воздушести патнички кабини за уживање во долги патувања и нагласување на гостопримливоста. Без оглед кад седат и високите луѓе ќе имаат многу простор за нозете.

Citroen_comfort_holidays_2880_1531

МОДУЛАРНИ СЕДИШТА

Возилата на Citroën се генијални и нудат задни седишта што се преклопуваат одделно или заедно, за да се прилагодат на саканата конфигурација. Така се овозможува рамен под за сместување долги или габаритни предмети.

Citroen_comfort_seats_surf_2880_1531

ПРАКТИЧНА И ДОСТАПНА БЕЗБЕДНОСТ

Со поместување на задните седишта максимално нанапред, преклопени надолу или повлечени, багажниот простор во возилата на Citroën се зголемува. Многу практично, до багажниот простор може да се пристапи и со помош на делива клупа или полицата на повлекување при отварање на вратата на багажникот.

СМИРЕНОСТ

Citroen_comfort_serenity_sunrise_serenite_720_540

CITROËN ADVANCED COMFORT: СМИРЕНОСТ

Програмата на Citroën Advanced Comfort следи 4 цели, вклучувајќи и смиреност на умот.
Се состои од обезбедување на смиреност преку помош на возачот при возење, со организација на информациите и прикажување само на оние што се навистина корисни и преку создавање на смирена атмосфера во внатрешноста.

Citroen_comfort_woman-seat_2880_1620

ИСКЛУЧИТЕЛНА СВЕТЛИНА

Со прифаќање на имагинативна архитектура, Citroën користи светлина и боја за да го намали заморот и да го зголеми комфорот. Панорамскиот сончев кров овозможува исклучителна светлина и чувство на благосостојба, правејќи го секое патување посебно искуство. Кај мини van возилата, панорамско ветробранско стакло ги облева патниците во меур од светлина.

Citroen_comfort_interior_light_2880_2250

НЕЖНИ И ТОПЛИ МАТЕРИЈАЛИ

УЖИВАЊЕ ВО ВОЗЕЊЕТО

Дигиталната инструмент табла и екранот на допир со интуитивни команди означуваат впечатлива промена како во дизајнот на внатрешноста на возилата, така и во искуството при возењето.

Citroen_comfort_screen_2880_2250

БЕЗ КОМПРОМИС КАЈ PLUG-IN HYBRID

Верзијата plug-in hybrid претставува решение за клиентите кои:
– користат возило за градска и пригратска употреба.
– остваруваат просечно 50km дневно, со вистинско искуство на електрично возило, задржувајќи ја сестраноста на возилото.
– бараат технолошки возило со значајно намалување на потрошувачката и над сè, сакаат секојдневно да го полнат без ограничување.

НАМАЛЕНО ОДРЖУВАЊЕ ВО ЕЛЕКТРИЧЕН РЕЖИМ

Електричното возило е едноставно за одржување. Потребно е промена на неколку делови и поретка промена. Предвидените трошоци за одржување на електрично возило се 30 до 40% пониски од возилата со внатрешно согорување.

Citroen_comfort_charging_2880_2250

ФЛУИДНОСТ

Citroen_comfort_fluidity_hand_main_fluidite_720_540

СИСТЕМИ ЗА ПОМОШ ПРИ ВОЗЕЊЕТО

Комфорот во патничката кабина кај Citroën е исто така поврзан со безбедност. Системите за помош при возењето ви помагаат во секојдневните патувања и ви овозможуваат да откриете потенцијални опасности на патот. Новиот C4 е опремен со технологија за помош при возењето од најнова генерација.

CONNECTEDCAM CITROËN

Интегрирана во држачот на внатрешниот ретровизор, ConnectedCam Citroën овозможува да фотографирате или да снимите видео од непосредната околина, а потоа да ги поставите и споделите на социјалните мрежи. Дополнително, ги чува видео снимките во случај на незгода.

Citroen_comfort_connectedcam_2880_2250

 HEAD-UP ДИСПЛЕЈ ВО БОЈА

За уште поголемо внимание на патиштата, возилата Citroën се опремени со стаклен екран на извлекување на кој се прикажуваат корисни информации поврзани со возењето, како инструкции за брзина или навигација. Сместено во вашето видно поле, не пречи во возењето и овозможува да го задржите погледот на патот.

Citroen_comfort_display_2880_2250

БЕСКОНТАКТНО ОТВОРАЊЕ И ЗАТВОРАЊЕ

На располагање кај повеќенаменските и SUV возила, оваа технологија овозможува пристап до багажниот простор и страничните врати со едноставно движење на стапалото под задниот спојлер. На овој начин, се овозможува отклучување и автоматско активирање на отворањето кога рацете ви се зафатени.

УСЛУГИ ЗА ПОВРЗУВАЊЕ

Откријте го најдоброто за поврзување во вашиот Citroën. Со Mirror Screen, пренесете ја содржината од екранот од вашиот смарт телефон директно на централниот екран. Уживајте во сите информации за сообраќајот преку Connect Nav. При дефект или незгода, Connect Assist овозможува контакт со служба за грижа за корисници што ќе ве лоцира.

Citroen_C5Aircross_tablet_2880_2250