SPACETOURER THE CITROËNIST CONCEPT

Légende ci-dessous
SPACETOURER THE CITROËNIST CONCEPT

SpaceTourer The Citroënist Concept останува верен на 100-годишната историја на марката, која секогаш се труди да ја изрази мобилноста и излезот од секојдневието за колку што е можно повеќе луѓе. Го симболизира динамичниот пристап на Citroën на пазарот за возила за кампување.

МОДЕРНО И ПОВРЗАНО КАМПИНГ ВОЗИЛО

« THE CITROËNIST », ПОЛН ПОГОДОК ЗА ОБОЖАВАТЕЛИТЕ

SpaceTourer-The-Citroenist_PHOTO1_555x318

Преточувајќи ја основата на идентитетот на марката со неговиот храбар дизајн и ветувањето за комфор, името “The Citroënist” е полн погодок за обожавателите.
Името совршено одговара на овој модерен ван, кој овозможува бегство во комплетен комфор во објект со уникатен карактер.

СИЛЕН КАРАКТЕР ОЗНАЧЕН ПРЕКУ ЕЛЕГАНЦИЈАТА НА ЦРНО И БЕЛО

SpaceTourer-The-Citroenist_PHOTO2_308x176

ВНАТРЕШНА И НАДВОРЕШНА ХАРМОНИЈА
Со цел да го засили идентитетот на овој функционално дизајниран концепт, SpaceTourer The Citroënist Concept ја присвојува елегантната палета на црно и бело за да ja хармонизира надворешноста со внатрешноста.

ДВОБОЕН НАДВОРЕШЕН ДИЗАЈН SpaceTourer-The-Citroenist_PHOTO3_308x176
Комплет на специфична шара, затемнети странични прозорци во горниот дел се комбинирани со светла бела боја за долниот дел од каросеријата. Во профил, црвена лента ја нагласува хоризонталната линија на каросеријата. SpaceTourer The Citroënist Concept исто така, на предната врата има голема налепница со испис “The Citroënist Est.1919”.

SpaceTourer-The-Citroenist_PHOTO4_308x176

ДОСЛЕДНОСТ НА СТИЛОТ ВО КАБИНАТА
Седиштата допринесуваат за трансферзалната тема, со хоризонтален дво-боен третман нагласувајќи го впечатокот за простор во кабината. Украсите на командната табла и панелите од вратите го зајакнуваат идентитетот на овој концепт. На возачката страна, вметокот на воланот се однесува на името на концептот, “The Citroënist”.

ЗГОЛЕМЕНА ПОДВИЖНОСТ ЗА МОДЕРЕН ВАН КОЈ НУДИ ПРОСТОР ЗА ЖИВЕЕЊЕ И РАБОТА

SpaceTourer-The-Citroenist_PHOTO5_555x318
УДОБЕН И МОДЕРЕН НАЧИН ЗА БЕГСТВО
SpaceTourer The Citroënist Concept нуди простор наменет за возење кој ги вклучува квалитетите на произведен модел:
. Комфор во линија со програмата Citroën Advanced Comfort®
. Нагласена просторност во кабината
. Најновите технологии за помош во возењето и поврзување, вклучувајќи head-up дисплеј во боја, Active Safety Brake, навигација Citroën Connect Nav, Mirror Screen, итн.

SpaceTourer-The-Citroenist_PHOTO6_308x176

ПОДВИЖЕН ЖИВОТЕН И РАБОТЕН ПРОСТОР
SpaceTourer The Citroënist Concept располага со бројни функционални карактеристики кои го максимизираат просторот во кабината, со што станува мултифункционален ван, во кој може да се живее и работи во комплетен комфор и спокојство:
. Практична и модуларна мултимедијална единица, која обезбедува мазна работна површина надополнета со пренослив ТВ екран
. Вртливи предни седишта за да се создаде простор за дружење
. Лесно достапни места за складирање.

 

SpaceTourer-The-Citroenist_PHOTO7_308x176 КАМПИНГ ВОЗИЛО ЗА ДВИЖЕЊЕ И ДРУЖЕЊЕ
Следејќи ги прилагодувањата направени од Pössl, SpaceTourer The Citroënist Concept е целосно опремен за да го живее секојдневниот живот со комплетна слобода.
Во “ноќната” конфигурација, две лица може да спијат во посебен лежај над кабината.
За поголем комфор на корисниците во “дневен” режим, pop-up кровот може да се подигне за да се обезбеди импресивна висина на таванот за непречено стоење.

 

SpaceTourer-The-Citroenist_PHOTO8_308x176BOЗНО ИСКУСТВО БЕЗ ОГРАНИЧУВАЊА
Робусниот и практичен SpaceTourer The Citroënist Concept нуди возно искуство во многу добри услови на комфор и сигурност. Неговиот BlueHDi 150 S&S BVM6 мотор му дава моќ и подвижност во сите услови. Погонот на сите тркала, создаден од партнерот Automobiles Dangel, ја подобрува безбедноста и овозможува да се вратите на вистинската патека.

ЗГОЛЕМЕНА ПОДВИЖНОСТ СО ЕКСКЛУЗИВЕН ВЕЛОСИПЕД

SpaceTourer-The-Citroenist_PHOTO9_555x318

НЕОЧЕКУВАН СОСТАНОК НА ТЕМА ДИЗАЈН И МОБИЛНОСТ
SpaceTourer The Citroënist Concept е придружуван од многу трендовски модел на велосипед, кој ја комбинира функционалноста и комфорот, а е развиен во партнерска соработка со Martone.

SpaceTourer-The-Citroenist_PHOTO10_308x176

ВОЗЕТЕ THE CITROËNIST BY MARTONE: ЕКСКЛУЗИВЕН ВЕЛОСИПЕД
Оваа нова опрема, синоним на мобилноста, ќе можете да ја нарачате, од отворањето на Автомобилскиот саем во Женева, или директно на штандот или преку онлајн продавницата.

КОЛЕКЦИЈА БРЕНДИРАНИ ПРЕДМЕТИ “THE C”

SpaceTourer-The-Citroenist_PHOTO11_555x318

ЛИНИЈА РЕКЛАМНИ ПРОИЗВОДИ “THE CITROËNIST”

Citroën создаде линија рекламни производи “The Citroënist”. Оваа колекција на производи за секојдневна употреба означени со “The C”, ја има црно-белата графичка поврзаност со  SpaceTourer The Citroënist Concept, а вклучува чаша, нотес, пенкало, USB и елегантна јакна со долги ракави.