Metropolis

Дизајн

01_DesignСензуални облини и мускулести линии 

Троделен профил (неодминлив за Кина) и импонзантна архитектура, METROPOLIS е израз на креативен и софистициран луксуз. Спектакуларен и мускулест, неговиот изглед се карактеризира со флуидни и суптилни линии чиј интензитет се менува во зависност од светлината, за истакнување на неговите големи облини.

METROPOLIS е спој на мазни површини, истегнати линии но и сензуални облини со препознатливи елементи за импонзантен изглед со изразена муцка.

Внатрешност

02_HabitacleКреативен луксуз и богатство на изразување

Дизајнот на ентериерот на METROPOLIS е инспириран од традиционални музички инструменти, потпишани во Кина.

 

 

 

 

Технологија

03_TechnologiesАванагардни технологии

METROPOLIS е опремен со хибриден моторен погон plug-in за да може да се движи на различни начини во зависнсот од ситуациите. Електричниот начин се користи на стартување, во град, при мала брзина и при намалување на брзината со електричен мотор со 55 КС (40 kW) и со 95 КС (70 kW) најнова технологија.
Термичкиот мотор се вклучува при стабилна брзина на пат или автопат со мотор V6 2,0l (272 КС) за оптимална ефикасност.

Двата мотори може да се комбинираат за време на фазите на забрзување за поголема моќност (функција Overboost) : до 460 КС при моторен погин на четири тркала.

За целосно искористување на динамичните перформанси, METROPOLIS поседува потпирање Hydractive. Гарантира одличен комфор во возењето и константна поставеност за одлична аеродинамичност, и оттука и намалување на емисија на CO2.

Животна средина

04_EnvironnementОдговорност и уживање во возењето

METROPOLIS спој на уживање во возењето и почитување на животната средина со значително намалување на емисија на CO2. Неговата технологија овозможува петкратно намалување на емисија на CO2 (70 g/km, и потрошувачка од 2,6 l/100 km) во споредба со класичен моторен погон со зафатнина од V8 4,0 l.

Одличниот резултат е добиен благодарение на:
– оптимизирање на бензински мотор,
– механички менувач со 7 степени и двојна спојка,
– хибрид ;
– потпирање Hydractive.