Citroën Oli [all-ë]

Légende ci-dessous
Citroën Oli [all-ë]

Нов слоган на Citroën
#NothingMovesUsLikeCitroën
Достапност, благосостојба, смелост
Откријте ги заложбите на Citroën

Copyright Arnaud TAQUET @ Continental Productions

Citroën Oli [all-ë]
Електричен на вистинскиот начин

Дознајте повеќе за Oli

Дизајнирањето на електрични автомобили е добар потег. Но за нас, тоа не е доволно.
Нашиот концепт автомобил Citroën Oli [all-ë] е направен да биде колку што е возможно полесен за да потроши што е можно помалку електрична енергија, додека гарантира опсег од 400 km. Дизајниран е со рециклирани делови кои се рециклираат за да го продолжи својот животен век. Па, дали сме сите тука?

Copyright Maison Vignaux @ Continental Productions

ПОМАЛКУ ТЕЖИНА = ПОМАЛКУ ЕНЕРГИЈА

Го дизајниравме Citroën Oli [all-ë] за да може да биде што е можно полесен.
Copyright Maison Vignaux @ Continental Productions
Кров

Кровот и капакот над моторот се направени од картон со структура на саќе со мала тежина, но кој е поцврст од челик.

 

 

Copyright Arnaud TAQUET @ Continental Productions
Седишта

Седиштата се направени само од 3 дела со екстремно лесни материјали.

 

 

Copyright Arnaud TAQUET @ Continental Productions

Командна табла

Наменски прочистена и функционална командна табла.

 

 

ОСЛОБОДУВАЊЕ ОД НЕПОТРЕБНОТО
Citroën Oli [all-ë] се придружува кон одржување на основните карактеристи без да се наруши вашиот комфор.

Copyright Arnaud TAQUET @ Continental Productions

Климатизација

Поедноставна климатизација за намалување на потрошувачката на енергија: аголот од 90° на ветробранското стакло и стаклата под агол природно ги одбиваат сончевите зраци за да ја оптимизираат температурата во патничката кабина.

 
Copyright Arnaud TAQUET @ Continental Productions

Интуитивна технологија

Смартфонот и преносните звучници на возачот се сè што е потребно и може да се интегрира директно на командната табла.

 

 

 

СВЕТЛА ИДНИНА ПРЕД НАС
Citroën Oli [all-ë] е дизајниран со рециклирани делови кои може да се рециклираат, едноставни за поправање и замена, со што се продолжува животниот век.
Идентични и заменливи резервни делови за ограничување на трошоците и употреба на суровини: предни врати и прозорци, браници и контури на тркалата. Овие делови одговараат и за левата и за десната страна на возилото. И обратно.

Copyright Arnaud TAQUET @ Continental Productions

Мисијата на Citroën Oli [all-ë] е да ја инспирира иднината на достапна, одржлива семејна мобилност во која се ужива
Многу повеќе од автомобил, овој концептуален автомобил е сестран придружник и додава добра доза на забава во секојдневниот живот, корисен без разлика дали го возите или не.

Copyright Maison Vignaux @ Continental Productions

ДОСТАПНОСТ, БЛАГОСОСТОЈБА, СМЕЛОСТ
Nothing Moves Us Like Citroën

Храбар исчекор за иднината на Citroën
За Citroën, замислувањето на свет каде личната мобилност е достапна за сите е веќе воспоставена идеја. Овој манифест е во форма на изненадувачко концепт возило полно со паметни идеи за да ги размрда работите. Патоказ за оптимистична и функционална електрична мобилност, за подобрување на секојдневието на сите во блиска иднина.

Дознајте повеќе за Oli

AMI
Ami ги прави работите поинаку
Особено иновативен, Ami се обврзува да ја направи електричната мобилност достапна за сите. Ami ја стимулира креативноста на марката да го замисли Oli кој се противставува на актуелниот тренд во индустријата за правење на дури и потешки, посложени и поскапи електрични возила.

Откријте го AMI

Copyright Maison Vignaux @ Continental Productions