Cactus

Чист и функционален дизајн

C-Cactus_design_pur_fonctionnelСтилот на Citroën Cactus истовремено е одраз на технолошката надмоќ и квалитет. Покрај чистите и мазни линии, флуидните линии на внатрешноста, флотантни фиксни стакла и плафон, дизајнерите имаа слободни раце да ги спојат естетската убавина со корисноста. Секоја функција е поврзана со графички елемент според имиџот на “l’Airbump”. Поставена на страниците и на браниците го зајакнува стилот  но истовремено и го заштитува возилото со меката кожа од гребнатинки затоа што во себе вградува воздушни капсули за амортизирање на ударите.

Паметна концепција

C-Cactus_conception_astucieuseCitroën Cactus нуди внатрешен простор целосно посветен на комфорот и споделувањето. Со истенчена командна табла се ослободува голем простор за возачот и совозачот, со команди кои се 100% интуитивни и дигитални концентрирани на два екрани, седишта напред во дизајн на sofa и употреба на автентични и природни материјали (памучен штоф во сина боја chiné, природна кожа “camel”…).

 

 

Технологии на кои лесно се навикнуваме

C-Cactus_technologies_faciles_a_vivrЛесна употреба, економични и еколошки, достапни за сите и повразни со светот. Технологиите на Citroën Cactus се дефинитивно насочени кон новите потреби на автомобилистите. Екран од 8 инчи осетлив на допи каде се групираат сите функции на средината на командната табла. Нова техноллогија на моторен погон Hybrid Air s’inscrit кој ги поврзува вакумот со хидрауликата на бензински мотор од фамилијата на PureTech.