April 24, 2014

Победи на француски начин за Иван Милер и Хозе-Марија Лопез

Екипите на Citroën Racing, Иван Мулер и Хозе-Марија Лопез се на чело, го потврдуваат одличното ангажирање во шампионатот WTCC.

За неговата прва посета на пистата Paul Ricard, FIA WTCC беше одбележан со огромно воодушевување на јавноста, поттикнато од присуството на Citroën Racing и неговите возачи под тробојното француско знаме, Sébastien Loeb и  Yvan Muller.

Поставувајќи се на врвот по првата трка, Yvan Muller самостојно ја освои својата прва победа во сезоната. Започнаа од крајот на листата, Sébastien Loeb и José-María López а завршија втор и четврт ! Во вториот дел,  José-María López направи херојски потфат напредувајќи од последната позиција до првата.

Citroën Racing одбележа ново doublé со Yvan Muller, додека Sébastien Loeb се пласираше шести. « Натпреварот помеѓу Pechito беше одлична и достојна за почит , и токму така треба да биде помеѓу членови на иста екипа. Прв и втор : не можев да се надевам на подобар викенд ! » додаде Yvan Muller до крајот од трката за овој викенд.

Yves Matton, директор на Citroën Racing, е задоволен од резултатите на неговата екипа: Со една пол позиција и две doublés, билансот е позитивен. Yvan Muller имаше тежок викенд во Маракеш,  но овојпат тој обезбеди најмногу поени за време на целокупниот настан.