December 21, 2023

НОВИОТ CITROËN Ë-C3 ЈА ОСВОИ НАГРАДАТА ECOBEST ЗА 2024 ГОДИНА

  • Новиот Citroën ë-C3 ја освои наградата Autobest „ Ecobest“ за 2024 година.
  • Ова признание ги наградува возилата кои се истакнуваат во еколошката прифатливост, енергетската ефикасност и намалувањето на влијанието врз животната средина. Жирито го признава новиот ë-C3 како најрелевантен електричен автомобил во доаѓање за 2024 година.
  • Новиот ë-C3 е првиот електричен автомобил произведен во Европа кој нуди конкретно решение за проблемот со пристапноста без компромиси. ë-C3 го поедноставува животот со електрична енергија, нудејќи им на клиентите разновидност во сегментот Б, модерен дизајн, препознатлив комфор и широка палета корисна опрема.

Poissy, 19 Декември 2023 Новиот Citroën ë-C3 ја освои наградата Ecobest за 2024 година, доделена од жирито на Autobest. Наградата која се однесува на еколошката мобилност, енергетската ефикасност и намалувањето на влијанието врз животната средина го препознава ë-C3 како најпривлечниот електричен автомобил што ќе влезе на пазарот во 2024 година. Новиот ë-C3 ја менува играта: тој не е само достапно електрично возило произведено во Европа, со цена на европскиот пазар од 23.300 €, туку исто така е и едноставен за употреба и сестран, а може да се пофали и со атрактивен стил, соодветна опрема и комфорно искуство во патничката кабина.

Секоја година од 2002 година, Autobest го препознава автомобилот кој добива најголем број гласови за категоријата. За Ecobest, автомобилите се оценуваат врз основа на еколошки аспекти на мобилност и перформанси, како што се опсегот за возење, батеријата или полнењето, како и критериумите поврзани со трошоците за сопственост. Потоа следеше гласање од страна на 31 автомобилски новинар од 31 европска земја и новиот ë-C3 ја освои наградата „ Ecobest“ за 2024 година.

Ова признание за новиот ë-C3 од страна на професионално жири доаѓа веднаш по првичната многу позитивна реакција од клиентите, бидејќи повеќе од 10.000 од нив ја резервираа својата верзија „You“ или „Max“ преку интернет.

Признанието Ecobest ја зајакнува посветеноста на Citroën за поместување на границите на мобилноста, нудејќи им на клиентите електричен автомобил кој не само што ги исполнува еколошките стандарди, туку и се справува со предизвиците за пристапност на најиновативни начини.

Со електричниот мотор од 83 kW (113 КС) и батеријата од 44 kWh што нуди опсег за возење до 320 km во циклус WLTP, новиот ë-C3 обезбедува повеќе од доволно моќ и перформанси за да одговори на потребите на поголемиот дел од клиентите на кои им треба електричен градски автомобил патување низ градот и надвор од него. Подолгите патувања се поедноставни благодарение на брзото полнење од 100 kW DC од 20 % до 80 % капацитет за само 26 минути и новиот паметен планер за патувања за EV e-Routes.

Сестраност и комфор во класата.

Citroën ја разбира важноста на сестраноста во Б-сегментот, а новиот ë-C3 испорачува во овој дел.

Новиот ë-C3 е совршено прилагоден на потребите на семејствата, кои ќе имаат корист од смиреноста и тишината на електричната енергија, надополнет со просторност и одличен комфор, главен составен дел од гените на марката.

Благосостојбата на возачот и патниците одамна е приоритет за Citroën. Тоа кај новиот ë-C3 оди на ново ниво фокусирајќи се на создавање кабина „C -Zen lounge“ со обновени верзии на високо поставените седишта Citroën Advanced Comfort® и ненатрупана, слоевита контролна табла преслечена со ткаенина. Полица со „дизајн на софа“ се наоѓа под горното контролно ниво. Потпирањето Citroën Advanced Comfort го додва ценетиот и препознатливиот ефект на летечки килим на Citroën.

Модерен дизајн и достапно електрично секојдневие.

Со модерен дизајн што комбинира B-hatchback со поголемо растојание од подлогата и повиска позиција за седење, но со истиот отпечаток како C3, ë-C3 одговара на растечките потреби на клиентите, нудејќи широка палета корисна опрема и технологии за помош при возењето.