October 16, 2020

НОВИОТ CITROËN C4 Е ФИНАЛИСТ ЗА НАГРАДАТА AUTOBEST 2021

Новиот Citroën C4 е еден од 6-те финалисти за титулата „Best Buy Car of Europe“ за 2021, изгласани од Европското жири на AUTOBEST составено од 31 член од 31 европска земја.

 Новиот Citroën C4 е финалист за наградата AUTOBEST 2021 и ќе се натпреварува за титулата Best Buy Car of Europe за 2021. Европското жири на AUTOBEST составено од 31 член од 31 европска земја, ќе го комплетира своето гласање во следните неколку недели, по завршувањето на традиционалното напоредно тестирање на финалистите. „ Ова е заеднички одговор на автомобилската индустрија и автомобилските медиуми, знак на еластичност пред КОВИД-19. Ова е исто така амблем на почит кон нашите клиенти, читатели и гледачи кои страдаат за време на оваа пандемија. Потребата за автомобилизам и нови модели со најнови технологии се исто толку важни колку и секогаш. Во AUTOBEST, ќе ја завршиме својата работа, како што правевме во последните две децении “, изјави Дан Варди основач и претседател на жирито на AUTOBEST.

Новиот Citroën C4 и ë-C4 – 100% ëlectric е комплетно нова генерација на компактен хечбек која ги разнишува стандардите во сегментот и додава комплетно Citroën-овски идентитет со:
-Моќ на концептот: силуета која исполнува повеќе стандарди за автомобили, што ја означува новата етапа во стилот на Citroën.
-Комфор во кабината: сите придобивки од програмата за сеопфатен комфор на патниците – Citroën Advanced Comfort® , квалитети кои се подигнати на следното ниво со ë-Comfort на електричната верзија.
-Избор на енергија: 100% електрична енергија, бензин или дизел.

Новиот Citroën C4 и ë-C4 – 100% electric се позиционира во основата на сегментот на компактни хечбек возила, со широка палета, за да се исполнат очекувањата на сите потрошувачи, индивидуални и деловни корисници. За AUTOBESTОрганизацијата AUTOBEST е создадена во 2001 година со револуционерен концепт на „најдобар автомобил за купување“ достапен на европскиот пазар. За еден автомобил да стане AUTOBEST победник, тој мора да претставува најдобра понуда за повеќето европски клиенти. Цената, мрежната услуга, дистрибуцијата на резервни делови и разноврсноста се најважните критериуми во процесот на гласање. Дизајнот и новите технологии стануваат и покритичен фактор за гласање. AUTOBEST користи транспарентен систем на гласање, со комплексна матрица од 13 критериуми за да се одлучи победникот.