January 11, 2021

НОВИОТ C4 & Ë-C4 ФИНАЛИСТ ЗА „АВТОМОБИЛ НА ГОДИНАТА ВО ЕВРОПА ЗА 2021“

На 08.01.20201 година беа избрани финалистите, кои ќе се натпреваруваат за титулата „Автомобил на годината во Европа за 2021 година“.

Од списокот со 29 возила, жирито избра седум номинирани (по азбучен ред):

1.      Citroën C4
2.      Cupra Formentor
3.      Fiat New 500
4.      Land Rover Defender
5.      Škoda Octavia
6.      Toyota Yaris
7.      Volkswagen ID.3

Финалното гласање ќе се одржи на крајот на февруари, а победникот ќе се прогласи online во понеделник на 01.03.2021 година.