March 12, 2014

НОВ CITROËN C1, ДОЖИВЕЈ ГИ ПРЕДНОСТИТЕ НА ГРАДОТ

НОВ CITROËN C1, ДОЖИВЕЈ ГИ ПРЕДНОСТИТЕ НА ГРАДОТ

На саемот во Женева, CITROËN премиерно го претстави, новиот CITROËN C1 како редизан на својот best-seller продаден во над 760 000 примероци од неговото лансирање во 2005.

Прекрасно и ослободено од секакви предрасуди, ова ново градско воизло, се нуди во верзија со 3 врати и 5 врати, како и со нов изглед со подвижен покрив, нарачен Airscape. Со изразен карактер, новиот CITROËN C1 веднаш се забележува и истакнува. Нуди оптимистички одговор на потребата за урбана подвижност и се запишува како редизајн на CITROËN.

Новиот CITROËN C1 претставува :

–           повеќе дизајн со енергичен и разигран изглед и прониклив поглед благодарение на изработката на неговите светла. Двобојните верзии и обоени ентериери го истакнуваат неговиот ентузијастички карактер полн со живот. Нема сомнеж, ова нова возило е дел од семејството на новите CITROËN. Со својот оригинален стил и неодоллива « фигура  » ве привлекува уште на прв поглед;

–           повеќе комфор во секојдневието, со компактни димензии (само 3,46 м), за поголема подвижност и управливост (со радиус на завртување од 4,80 м) кој овозможува да се движите и протнувате насекаде. Комфор во потпирањето на највисоко ниво и беспрекорно држење на патот ;

–           повеќе корисна технологија за олеснување на животот, опрема со едноставна употреба како на пример таблет осетлив на допир од 7’’, или пак технологија Mirror Screen за преснимување и управување со вашиот smartphone со помош на таблетот осетлив на допир. Новиот CITROËN C1 може да поседува и систем за пристап и старт, камера за движење наназад како и помош при тргнување на нагорнина за уште поголема сигурност и смиреност;

–           разумен буџет, со маса од 840 kg со бензински мотор од најнова генерација се позиционира на највисоко ниво во сегментот според потрошувачката  и емисијата на CO2.

На пазарот во Македонија ќе биде достапен во втората половина на годината.