December 2, 2016

DS VIRGIN RACING ОДЛУЧИ ДА ГИ ПОКАЖЕ СВОИТЕ ВИСТИНСКИ ПЕРФОРМАНСИ ВО МАРАКЕШ

DS Virgin Racing одлучно дожака што навистина може во Маракеш, откако ја пропушти сезоната за отворање во Хонг Конг.

За тимот, Race 2 е создадена за победи и собирање поени.

DS Virgin Racing отпатува за Маракеш со нова победничка енергија по незгодите  во Хонг Конг.  И покрај тоа што двете возила беа на втортата позиција не заработија ниту еден поен. Сите надежи се свртени кон Race 2 Formula E во Африка.

Маракеш е важна трка за екипата. “ На оваа писта сум се натпреварувал и сум победил три пати со WTCC” објасни Хозе Мариа Лопез. “Но сепак Formula E е помал автомобил од WTCC и очекувам одлична битка.”

Искуството на тимот за натпревари во Маракеш како и експертските инженерски тимови  ќе бидат вистинска предност за оваа трка. За време на нашите тест трки Formula E успеа да достигне брзина до 210 km/h, додека WTCC достигна само 205 km/h.

Пистата во Маракеш е подолга за девет и половина километри така што ќе претставува вистински предизвик за тимот за тактичко чување на акумулаторот што Сам Бирд мајсторски успеа да го стори на трката во Хонг Конг пред да го замени возилото.

Трката не е единствено место каде ќе се кршат копја. Marrakech ePrix се одржува истовремено со Cop 22 Summit: состанок на светските лидери за одржливоста и климатските промени. DS Virgin Racing ќе биде домаќин на Самитот на иновации каде ќе се дискутира за електричните возила и одржливите технологии.

“Отпатувавме до вселената, реализиравме лет со биогориво и го обиколивме светото to go non-stop solo. Virgin е компанија во постојан и брз развој. Изјави одговорниот на тимот Алекс Таи.

За да го поддржат успехот на DS Virgin Racing во оваа нова сезона, фановите може да гласаат на FanBoost за Сам Бирд или за Хозе Мариа Лопез, на нивната официјална веб страна (www.fiaformulae.com/fanboost), Twitter или пак на Instagram со испраќање на #Fanboost, и #SamBird или #JoseMariaLopez! Минатата сезона, тимот на DS Virgin Racing имаше најголем број на гласови на #Fanboost votes!