June 7, 2019

CITROËN ПРИСВОИ УШТЕ ЕДЕН ПОДИУМ !

53то Rally de Portugal (30 мaj – 2 јуни )

Далеку од борбата со останатите учесници за подобра позиција, Sébastien Ogier и Julien Ingrassia никогаш не се откажаа. Нивниот борбен став им донесе 6ти подиум во сезоната, додека за тимот на Citroën Total World Rally 7ма по ред титула со пласман во големото финале. Подеднакво добар пласман заслужија и Esapekka Lappi и Janne Ferm, кои за жал останаат заглавени во поглед на пристигнувањето во завршната фаза од трката.