April 18, 2019

CITROËN ОБЕЗБЕДИ ВТОРА ПОБЕДА ВО СЕЗОНАТА СО OGIER-INGRASSIA!

19то Rally Mexico (7-10 март)

19то Rally Mexico (7-10 март): Citroën ја обезбеди својата втора победа во сезоната со Ogier-Ingrassia!

Sébastien Ogier и Julien Ingrassia изведоа неверојатно смирен и прибран настап на неделната финална етапа за да ја обезбедат својата втора победа од три настани во 2019, C3 WRC го задржува рекордот за финиширање на подиумот на секој круг уште од почетокот на сезоната во Monte-Carlo! Citroën Racing го подобри рекордот кој го држеше за најмногу победи на Rally Mexico на осум.