June 21, 2023

CITROËN MY AMI BUGGY СЕ ПРОДАДЕ ЗА НЕКОЛКУ ЧАСА

  • 800-те примероци од My Ami Buggy наменети за онлајн продажба беа распродадени на интернет за само 10 часа во вторник, 20- ти јуни.
  • Во 8-те земји вклучени во оваа онлајн продажба, многу луѓе го завршија целиот процес на купување за да добијат можност да ги доживеат своите патувања на поинаков начин, на отворено, во симпатичен електричен кабриолет со опуштен, авантуристички изглед.
  • Белгија се издвојува со 65 продадени My Ami Buggies за помалку од 9 минути, Франција со 300 My Ami Buggies продадени за 1 час и Шпанија со најбрзиот клиент, кој го заврши целиот процес на купување за само 1 минута и 10 секунди.
  • Дизајниран за да се оддалечите од сѐнедалеку од дома, My Ami Buggy е електричен објект кој ви овозможува да се замислите себеси како авантурист, но без никакви претензии.
  • Оваа специјална распродажба уште еднаш ја покажува атрактивноста на Ami, која обезбедува решение за потребата од лесна електрична мобилност која е пристапна за сите и е достапна. Цената на возилото во земјите каде е достапно е од 7.990 до 10.490 евра, од Ami до My Ami Buggy преку My Ami Cargo.

Poissy на 21 јуни, новото ограничено издание на Citroën „My Ami Buggy“ започна да се продава преку Интернет во 8 земји, почнувајќи од 11 часот во вторник, 20- ти јуни. Беа направени повеќе од 20.000 посети на локацијата за продажба, а 800-те единици од оваа нова серија My Ami Buggy наменети за онлајн продажба беа купени за само 10 часа.

Додека во 2022 година беа достапни само 50 единици, уште повеќе само во Франција, во 2023 година 800-те единици од новото издание беа доделени за продажба во Франција, Италија, Шпанија, Белгија, Португалија, ОК, Луксембург и Грција. Останатите 200 од 1.000 достапни во 2023 година ќе се продаваат на малопродажните места во текот на летото во Турција, Мароко и француските прекуморски департмани и територии.

Во Франција, 430 My Ami Buggy беа распродадени за нешто повеќе од 2 часа, со пик од 300 продажби на час! Ентузијазмот за My Ami Buggy по успехот на претходната верзија е потврден.

Во Белгија, беа потребни само 9 минути за да се распродадат 65-те My Ami Buggie доделени на земјата, надминувајќи ги 17 минути и 28 секунди потребни за да се продадат 50-те примероци од 2022 година во Франција.

Во Шпанија, еден клиент го држи рекордот за најбрз да го заврши целиот процес на дигитално купување. Му требаа 1 минута и 10 секунди да го купи своето My Ami Buggy. Соборен рекорд за 1 минута и 43 секунди во споредба со лани! Во јуни 2022 година, на најбрзиот клиент му беа потребни 2 минути и 53 секунди да ја избере ексклузивната верзија на Ami, да ја потврди нарачката, да го избере начинот на испорака и да изврши плаќање.

My Ami Buggy им ветува на своите купувачи дека ќе уживаат во нивните слободни активности на опуштен, стилски и весел начин. Ги олеснува микро-патувањата благодарение на неговата едноставност при користење и пренесува чувство на авантура и слобода, останувајќи на истапканата патека.

My Ami Buggy се издвојува по недостатокот на врати, отстранлив покрив и каки боја. Има авантуристички карактер со лакови на тркалата, предните и задните браници и златните бандажи на тркалата. Светло жолтата боја на украсите и додатоците, во комбинација со нов штитник за сонце, му дава свеж, динамичен изглед.

Оваа нова верзија доаѓа со ексклузивни дополнителни додатоци, како што се проѕирни капаци на вратите за заштита на патниците, отстранлива торба поставена во центарот на воланот за складирање мали секојдневни предмети и Bluetooth звучник „Ultimate Ears Boom“ што го придружува најубавите моменти со музика што лесно може да се однесе насекаде. Новите црни рамки на вратите и покривот ја нагласнуваат завршната обработка на надворешноста.

Испораката на продадените „My Ami Buggy“ ќе започне на почетокот на септември.