October 15, 2019

CITROËN И OGIER СЕ ЗАКИТИЈА СО БРОНЗА ВО ВЕЛС, ОБЕДИНЕТО КРАЛСТВО

45 то Рели во Велс , Oбединето Кралство ( 3 – 6 октомври 2019)

Доследни на својот углед при нестабилни временски услови, одржаното Рели во Обединетото Кралство ги искачи дуото Ogier – Ingrassia на подиумот како третопласирани, додека Lappi – Ferm и покрај големиот напор на Рели 2 да бидат дел од целта, сепак ќе се задоволат само со уште едно доживеано искуство.

Овој резултат е единаесетти подиум од можни дванаесет оваа сезона за Citroën Total World Rally Team, додека осми за францускиот тим помеѓу трето пласираните, со што останаа на втората позиција во шампионатот, заостанувајќи со дваесет и осум поени зад лидерите.