December 5, 2019

C3 AIRCROSS SUV ЛАНСИРА НОВА СПЕЦИЈАЛНА СЕРИЈА ,,C-SERIES”

По успехот со колекционерската едиција на ,,Origins" во 2019 славејќи ја стогодишнината на марката, во 2020 Citroën ќе претстави нова специјална серија на возила.

Новата специјална серија ,,C-Series”, ехо на буквата ,,C” од марката Citroën, со потпис на Комфор и Карактер во самиот дизајн. Специјалното издание на централо позицираниот модел на пазарат, се издвојува со специјални и карактеристични бои и материјали, а привлекува внимание со атрактивноста на опремата за нагласување на комфот. C3 Aircross SUV, клучниот играч во B-SUV сегментот со продадени над 250.000 возила од неговото појавување во 2017, претставува вовед за ова ,,C-Series”, специјално издание на возила. Во првата половина на 2020 ќе следуваат и C3, C4 Cactus, C5 Aircross SUV, Berlingo, како и C4 SpaceTourer ( во зависност од пазарите).