Кон содржината
C3 Business
CITROËN C3 BUSINESS
ЗА ДЕЛОВНИ КОРИСНИЦИ СО ПРАВО НА ПОВРАТ НА ДДВ
Citroën C3 Business сестраниот мал автомобил за вашиот бизнис се истакнува со комфор и простор за складирање. Низата корисни технологии, го прават исклучително практичен за секојдневието.
ПОМОШ ПРИ ВОЗЕЊЕТО
Citroën C3 Business е достапен со низа уреди за помош при возењето, кои го поедноставуваат управувањето, ја подобруваат видливоста и ја остваруваат целта - возачот и патниците да бидат сигурни и безбедни.
КОМФОР ВО КАБИНАТА
C3 Business во внатрешноста со амбиент Mica Grey, овозможува пријатно работно секојдневие. Се истакнува благодарение на вниманието особено посветено на комфорот, потпирањето и звучната изолација, што нуди вистинско чуство на заштитна чаура. 
ЗАФАТНИНА НА БАГАЖЕН ПРОСТОР ОД 300L 
Во Citroën C3 Business ќе најдете функционални, просторни и осмислени места за складирање, со цел да ја одржите внатрешноста чиста. Вратите имаат просторни прегради, а централната преграда за складирање ослободува дополнителен простор. Покрај тоа, за да одговори на вашите професионални барања, располага со багажен простор од 300 литри.

ВИСОКО ЕФИКАСНИ МОТОРИ

БЕНЗИНСКИ МОТОР PURETECH

Citroën C3 Business има избор од ефикасен бензински мотори од последна генерација со врвни перформанси: PureTech Petrol 82 S&S BVM  кој овозможува задоволство при возењето, но е и економичен и еколошки.

ДИЗЕЛСКИ МОТОР BLUE HDI

Дизелскиот мотор  BlueHDi 100 S&S BVM е економичен и еколошки. Благодарение на технологијата BlueHDi, издувнен систем кој комбинира филтер за задржување честички и систем SCR, Citroën разви ефикасен и одржлив одговор на емисијата од дизел моторите
МЕНУВАЧИ ЗА ОПТИМАЛНО УЖИВАЊЕ ВО ВОЗЕЊЕТО, КОМФОР И ЕФИКАСНОСТ 
Со мануелен менувач, Citroën C3 Business е достапен со бензински мотор  PureTech 83 S&S, како и со дизелски мотор BlueHDi 100 S&S.
ПРОСТОРЕН И КОМПАКТЕН
ИДЕАЛЕН ЗА УРБАНА СРЕДИНА
Со должина кократка од 4 m, Citroën C3 Business е особено агилен и корисен, за да ги олесни сите патувања низ градот. Со 5 врати и 5 места за седење, практичен е за сите околности.
УНИКАТЕН ДИЗАЈН
СМЕЛ И ДИНАМИЧЕН ЛИК
Ставот и стилот на Citroën C3 Business тежнеат кон поголема моќност и му даваат природна сила на автомобилот. Citroën C3 Business е поцврст со својата хармонична силуета. Неговите помоќни форми ги истакнува со нови графички елементи кои му даваат динамичност. Citroën C3 Business е со единствен став, различен графички потпис, уникатна форма на пазарот, кој во голем дел обновен, но силно стереотипен.