ОПРЕМА

1/3

ПРЕДНОСТИ

ДЕТАЛИ

ПРЕФОРМАНСИ

МОТОРИ

ЕКО ЕФИКАСНОСТ И УЖИВАЊЕ ВО ВОЗЕЊЕТО
Генијални мотори, карактеристични по брзите премини на степени, по оптималните забрзувања, и уживање во возењето. Благодарение на спојот на лесна, но ефикасна платформата и овие мотори од најнова генерација (бензинските мотори PureTech, избрани за мотори на годината и дизел моторите BlueHDi) се истакнуваат со своите перформанси и почитување на животната средина (европски стандарди Euro 6) чија цел е намалување на емисија на NOX и на потрошувачка на гориво.

Менувачот EAT6, во комбинација со моторот PureTech 110 S&S, нуди брз премини на степени, одлична флуидност и уживање во употребата на највисоко ниво. Новиот Citroën C4 Cactus е на располагање и со PureTech 130 S&S BVM6.

МОТОРИ

БОИ