ПРЕДНОСТИ

ПЕРФОРМАНСИ

МОТОРИ

Новото Citroën Berlingo гарантира динамично однесување на патот благодарение на спојот на новата платформа со моторите од најнова генерација кои се навистина ефикасни во делот на потрошувачка на гориво и на емисија на CO2.

Новото Berlingo може да се нарача со бензин и со дизел мотор, прилагоден за сите намени, било за во град или за надвор од градот. Пред сѐ овие мотори нудат беспрекорни перформанси кои истовремено ја почитуваат и животната средина.

Новото Citroën Berlingo ја одбележува комерцијализацијата на новиот осум-степен автоматски менувач EAT8, кој гарантира оптимална удобност во возењето.

Гамата на бензински мотори PureTech се состои од:
1,2L PureTechS&S 110КС или 130КС EAT8.
Гамата дизел мотори BlueHDi е сотавена од:
1,5L BlueHDiS&S 75КС или 100КС или 130КС BVM6 или EAT8.

ДЕТАЛИ