ОПРЕМА

1/3

ДЕТАЛИ

ПРЕФОРМАНСИ

BlueHdi

Новиот Citroën Berlingo е опремен со новите мотори BlueHDi кои поседуваат технологија за прочистување на дизел горивото, која е најефикасна на пазарот. Исто така, ги задоволува одредбите од уредбата Euro 6 и ги сведува емисиите на следниве рекордно ниски вредности на емисиите:

BlueHDi 75 BVM : 4,2l/100 km и 110g на CO2*
BlueHDi 100 BVM : 4,2l/100 km и 110g на CO2*
BlueHDi 100 S&S BVM : 4,2l/100 km и 108g на CO2*
BlueHDi 100 S&S ETG6 : 4,1l/100 km и 108g на CO2
BlueHDi 120 S&S BVM6 : 4,3l /100 km и 112g на CO2* (освен со поинаква хомологација)

Поефикасни благодарение на подобрувањето на нивниот внатрешен принос и намалувањето на механичките загуби од триењето, тие ги подобруваат и перформансите за да ви пружат уште поголемо задоволство.

BlueHdi

БОИ