ПРЕДНОСТИ

ПРЕФОРМАНСИ

Моќни и ефикасни мотори

Новиот SUV C5 Aircross нуди гама на ефикасни мотори со високи перформанси кои ги задоволуваат стандардите Euro 6.2 поврзани со шестостепен мануелен менувач BVM6 или пак со осумстепен автоматски менувач EAT8:
2 бензински верзии: PureTech 130 S&S BVM6 и РureTech 180 S&S EAT8
3 дизел верзии : BlueHDi 130 S&S BVM6, BlueHDi 130 S&S EAT8 и BlueHDi 180 S&S EAT8.

Располага со најнова генерација на автоматски менувач EAT8, “Efficient Automatic Transmission” со 8 степени и команда за Shift and Park by wire, која овозможува дополнителна ефикасност за уживање во возењето:
Потрошувачката на гориво е намалена до 7% во споредба со EAT6 благодарение на два дополнителени степени.

ДЕТАЛИ