C3 WRC

Légende ci-dessous
C3 WRC

CITROËN RACING, ПОВЕЌЕ ОД ЕДЕН ВЕК НА ИНОВАЦИИ

Еден век, CITROËN се истакнува на тркачките писти во целиот свет. Во 50-тите години производителот ги постигна првите победи додека во 80-тите рели натпреварите се впишаа во неговите гени. Со 30 години и 11 светски титули се враќаме во светот на натпреварите со CITROËN C3 WRC, новороденчето на екипата CITROËN Racing.

МУСКУЛЕСТ ДИЗАЈН

600x430_2

CITROËN C3 WRC уште на прв поглед се истакнува со својата боја на каросерија, оригинален дизајн, енергија и свежина.

Аеродинамичност за оптимални перформанси и стабилност за големи брзини: Блокот напред се вклопува во издолжената каросерија со што се остава впечаток на балансирано и издржливо возило додека шевроните се составени од две издолжени лајсни а светлосниот потпис е во две нивоа и се протегаат сè до светлата со LED за да се истакне посебниот идентитет на CITROËN.

ОД МАЛО УРБАНО ВОЗИЛО ДО ГОЛЕМ СПОРТСКИ АВТОМОБИЛ CITROËN

600x430_3

WRC е racing и спортска верзија на новиот CITROËN C3. Го наследува оригиналниот изглед , харизматичен изглед напред, големи облини и моќна поставеност на подлогата …Значи со мали промени од мал урбан автомобил може да постане голем спортист !

ЗАПОЗНАЈТЕ ГО НОВИОТ CITROËN C3

 

ПЕРФОРМАНСИ 4х4

600x430_4

Штитникот назад гарантира одлично снаоѓање на земја и снег, на секаква подлога … Извонреден спојлер кој ја комплетира неговата аеродинамичност и на тој начин ги подобрува и оптимизира глобалните перформанси на CITROËN C3 WRC.

 


НАЈДОБРИОТ МОТОР ДОСЕГА ДИЗАЈНИРАН ОД CITROËN

600x430_5« Со право можам да кажам дека Citroën C3 WRC располага со најдобриот мотор досега создаден. За време на нашиот ангажман во WTCC, малку се повлековме од релитрките за да можеме да го уочиме овој предизвик од друга гледна точка. Новиот правилник GRE е стриктен и концизен но сепак нуди доволно слобода за имплементација на нови технолошки солуции. Задоволни сме и горди на сработеното особено во делот на намалување на триењето. Особено е важно овие нови технолошки пронајдоци да се најдат во сериска употреба кај сите мотори на Citroën. »

Патрис Давен, одговорен за моторот

ЗАПОЗНАЈТЕ ГО НОВИОТ CITROËN C3