C3 WRC

За Citroën Total WRT започна ново поглавје со откривањето на C3 WRC на презентацијата за сезоната 2019, на 12 јануари 2019, во Бирминген.

C3 WRC 2019

ПОСЛЕДНОТО ВОЗИЛО НА CITROËN RACING ВО БОИТЕ НА СТОГОДИШНИНАТА

МУСКУЛЕСТ ДИЗАЈН

Large-photo-1-C3-WRC_555x318

БАЛАНС, РОБУСТНОСТ И ИДЕНТИТЕТ

Мускулестата форма и уникатниот дизајн на Citroën C3 WRC се веднаш уочливи.
Аеродинамичноста е променета за подобри перформанси и стабилност при големи брзини. Шевроните и нивната двојна поставеност, светлосниот потпис кој се протега до LED светла го нагласуваат идентитетот на Citroën.

ПЕРФОРМАНСИ НА СЕКОЈ ТЕРЕН

Large-photo-2-C3-WRC_555x318

АЕРОДИНАМИЧНОСТ

Задниот браник е внимателно дизајниран за да се нагласи исфрлањето на чакал и снег на слободни површини.
Спектакуларниот заден спојлер го комплетира аеродинамичниот систем. Се состои од ниски „лопати“ и покомплексно горно ниво. Обезбедува комплетна ефикасност и партиципира во комплетните перформанси на Citroën C3 WRC.

ТЕХНОЛОШКИ ДОСТИГНУВАЊА

 

Large-photo-3-C3-WRC_555x318

НАЈДОБРИОТ МОТОР ДОСЕГА ДИЗАЈНИРАН ОД CITROËN RACING

“Сметам дека е сигурно да се каже дека Citroën C3 WRC има најспособен мотор кој некогаш го имаме направено. Додека се натпреварувавме во WTCC, имавме можност да направиме еден чекор назад од нашето искуство во рели, а потоа тоа ни овозможи да се справиме со овој предизвик со нов исход. Рамките на GRE прописите се строги, но тоа обзбедува eдоволно слобода за нови решенија. Многу храбро се одличивме за некои радикални технолошки решенија, кои секако нема тука да ги детализирам! Но, ние сме горди на работата која ја завршивме, особено за намалување на триењето. Уште попријатно е чувството што овие напредоци еден ден ќе бидат вметнати и во нашите производни модели, низ целата гама на Citroën.”

Patrice Davesne, Engine Manager

ОТКРИЈТЕ ГО CITROËN C3

ОД ГРАДОТ ДО ТРКАЧКИТЕ ПАТЕКИ

C3_C3-WRC_555x318

 

C3 WRC е тркачка и спортска верзија на Citroën C3. Ја наследува неговата уникатната морфологија, светлата, неговиот дизајн, харизма и неговата непобитна стабилност. Тоа е доказ дека со малку вежбање, малиот урбан автомобил може да стане одличено спортско возило!

ОТКРИЈТЕ ГО CITROËN C3

ОТКРИЈТЕ ГО C3 WRC НА CITROËN ORIGINS

C3 WRC МИНИЈАТУРИ

Large-photo-5-C3-WRC_555x318

Придружете се на трката на минијатури на Citroën Racing! Во формати од 3″ или 1 / 43, тие ја следат историјата спортскиот дух на марката преку моделите како 2017 Citroën C3 WRC, 2015 C-Elysée WTCC, 2011 Citroën DS3 WRC и многу повеќе…

Цена 1/64 : 6 €
Цена 1/43 : 39 €

ОТКРИЈТЕ ЈА НАШАТА ОНЛАЈН  ПРОДАВНИЦА