SPACETOURER RIP CURL CONCEPT

Légende ci-dessous
SPACETOURER RIP CURL CONCEPT

Citroën имаше значајна улога на Саемот на возила за кампирање со претставување на богата понуда на кампинг-возила пренаменети врз база на Jumper и SpaceTourer.
На својот штанд Citroën го претставува концептот SpaceTourer Rip Curl Concept, интерпретација на SpaceTourer со спортска намена и е производ на соработка меѓу Citroën и Rip Curl. Овој модерен ван, репер за максимална подвижност и симбол на авантура без ограничувања, со можност за трансформација на 4×4 во соработка со Automobiles Dangel. За надминување на сите ограничувања, ентериерот на ова компактно кампинг возило е дизајниран од страна на Pössl.
Однадвор и однатре, дизајнот на ова возило за кампирање е функционален со примена на специјални и оригинални бои и материјали. Наменет за клиенти кои сакааат да бидат опкружени со природа, тој е издржлив, гостопримлив и наменет за секојдневно живеење. SpaceTourer Rip Curl Concept ќе го придружува тимот на Rip Curl за време на турнејата Rip Curl Tour by Citroën меѓу октомври 2017 и јануари 2018!

Посетителите имаа можност да уживаат во двете возила од гамата Citroën (SpaceTourer и Jumper), пренаменети во возила за кампирање.

На овој настан Марката претстави, без никаква доплата, услуга за асистенција за сопствениците на возила за кампирање на основи на SpaceTourer, Jumpy и Jumper : CITROËN CAMPING-CAR ASSISTANCE, помош на пат достапен 24 часа/ 7 дена во седмицата на три географски зони (Европа, Евроазија, Северна Африка) и 55 држави со 6 500 овластени сервисни центри. Citroën ќе понуди на некои европски пазари и продолжение на гаранција на сопственици на возила за кампирање.