February 7, 2019

RETROMOBILE 2019

CITROËN ЈА ПРОСЛАВУВА СТОГОДИШНИНАТА СО ПРЕЗЕНТИРАЊЕ НА 30 ИСТОРИСКИ МОДЕЛИ НА ЕДНО МЕСТО

Citroën многу вложува во овогодинешното издание на Rétromobile (од 6 до 10 февруари, Paris Expo Porte de Versailles).

За стогодишнината, Citroën подготви несекојдневен штанд на кој ќе бидат поставени 30 легендарни модели поделени на 3 сцени:
• 10 модели произведени во минатото, а кои се синоним за 100 години комфор: Type A 10 HP, C3 5 HP, Traction Avant, Type H, 2 CV, DS 21 Pallas, Méhari, CX 25 Prestige, C6, nновиот C5 Aircross SUV
• 10 концептуални возила за 100 години визионерски дух: C10, Camargue, Karin, Activa 1, Xanae, Osmose, C-Métisse, GTbyCitroën, Tubik, CXPERIENCE
• 10 тркачки возила за 100 години ненадминати спортски подвизи: Scarabée d’Or, Petite Rosalie, DS 21 од Рели трките во Мароко 1969, SM од Рели трките во Мароко 1971, 2 CV Africa Raid, ZX Rally-Raid, Xsara Kit Car, C4 WRC, C-Elysée WTCC, C3 WRC

За овој настан ќе биде издаден специјален колекционерски каталог за стогодишнината кој ќе нѐ води низ карактеристиките и приказните за овие 30 модели, а веќе можете да ја разгледате француската верзија на https://bit.ly/2sIWdvE

И за да се одржи неизвесноста, подготввме 3D тура на штандот:

Пред отворањето на шоуто, најсимболичните модели од историјата на марката може да се разгледаат во виртуелниот музејoën Citroën Origins: www.citroenorigins.com