Нова гама CITROËN C4 Оригинално и неповторливо искуство зад управувачот.

ОПРЕМА

Live

Цена од 14790 €

Мотори: PureTech 110 BVM,
BlueHDi 100 BVM
– ABS + REF + AFU системи за сопирање,
– ESP + ASR + Помош при тргнување во нагорнина,
– Акустично ветробранско стакло (кај HDi),
– Воздушни перничиња за возач и совозач,
– Странични воздушни перничиња,
– Воздушни завеси напред/назад,
– Далечинско централно заклучување,
– Дигитален брзиномер,
– Електрично прилагодување и греење на надворешните ретровизори,
– Имплусни трепкачи,
– Клима уред,
– Сензори за притисок во пневматиците,
– Индикатор за оптимална промена на брзина кај мануелен менувач,

– Предни електрични регулатори за стакла со секвенцијално подигање и спуштање и заштита од приклештување,

– Браници во боја на каросерија,
– Преклоплив заден потпирач за грб деллив на 2/3 со 1/3 со 3 потпирачи за глава,
– Радио CD MP3 со 6 звучника со команди на управувач и аудио приклучок,
– Регулатор/Ограничувач на брзина,
– Резервно тркало во полна димензија – 15″ (кај мотор blue hdi има мало резервно тркало)
– Возачко седиште со висинско прилагодување
– Украсни капаци на тркалата 15″ Tampa,
– Поставување на седиштата Ponty Mistral,
– Управувач прилагодлив по висина и длабочина,
– Сигурносни појаси со три точки на прицврстување.

ПРЕДНОСТИ

Хармоничен дизајн

Избалансиран надворешен дизајн синоним на издржливост и мускулести линии на каросерија

920x520_design_harmonieux_C4_Gamme

ПЕРФОРМАНСИ

CITROËN C4 располага со ефикасни мотори од најнова генерација.

Моторите BlueHDi100 BVM , BlueHDi120 S&S BVM 6 и BlueHDi120 S&S ЕАТ6 се дел од новата гама CITROËN C4. Спој на перформанси на највисоко ниво со потрошувачка и особено намалена емисија на CO2 благодарение на иновативниот издувен систем.

Овие мотори се нова генерација која се базира на две главни карактеристки : подобрување на внатрешната продуктивност и намалување на механички губитоци ’: специјална келија на согорување, нова сегментација, нов надворешен слој од типот на Diamond Like Carbon, примена на масло со многу ниска вискозност.

920x520_Motorisation_BlueHDi

ДЕТАЛИ