Ново JUMPY ИДЕАЛЕН ПАРТНЕР ЗА СЕКОЈДНЕВНИТЕ ХЕРОИ

ОПРЕМА

Достапни мотори: Blue HDi 95КС 1560cm³
Ниво на опременост CONFORT:

 

– ABS / AFU / ESC / ASR / BOS системи за безбедно сопирање,
– Помош при тргнување на нагорнина,
– Воздушни перничиња за возач и совозач,
– Предни и задни браници во црна боја,
– Приклучок 12V,
– Предни фарови со интегрирани дневни светла,
– Серво управувач,
– Рачно прилагодливи надворешни ретровизори со сензори за температура,
– Прицврстувачи во товарниот простор (6 во L1, L2), и (8 во L3),
– Задни светла со двојни магленки и двојни светла за возење наназад,
– Прилагодување на возачко и совозачкото седиште по должина и наклон,
– Челични тркала 16″,
– Темпомат со ограничувач на брзина,
– Внатрешност во штоф Silica,
– Индикатор за оптимална промена на степенот на брзини,
– Патен компјутер,
– Задна двокрилна незастаклена врата 50/50 со отварање под агол од 180°,
– Резервно тркало 16″,
– Управувач прилагодлив по висина и длабина,
– Два обични клуча,
– LCD екран на инструмент таблата со пиктограмски приказ на температурата на вода, гориво но и други податоци при возење,
– Странична незастаклена лизгачка врата од десната страна,
– Електрика на предни стакла,
– Трето стоп светло,
– Фиксна преграда помеѓу патничкиот и товарниот простор,
– Припрема за радио,
– Надворешни рачки на вратите и куќишта на ретровизорите во црна боја,
– Контролна светилка за неврзан сигурносен ремен,
– Осветлување во патничкиот простор (1 светилка)
– Осветлување во товарниот простор (2 светилки)
– Отвор со А4 формат во горниот средишен дел од конзолата
– Затворена преграда пред совозачот

ПРЕДНОСТИ

Оваа нова генерација на Jumpy со оптимизирана архитектура за поголеми и покорисни перформанси и карактеристики, повеќе комфор и сигурност. Располага со најнова технологија од последната генерација за помош во возењето и мотори кои го прават идеален партнер на « секојдневните херои ».
На располагање со три должини и автоматско отворање на страничните лигачки врати (во опционал).

• Корисна носивост до 1400 kg
• Корисна зафатнина до 6,6 m³
• Корисна должина до 4 m
• Корисна ширина помеѓу премини на тркала од 1,25 m

Покрај две должини наречени M (4,95 m) и XL (5,30 m) кои ги задоволуваат најпребирливите барања на компаниите, овој фургон нуди и оригинална верзија од 4,60 m која истовремено е компактна и практична. Како и другите две должини M и XL, верзијата XS нуди корисна носивост до 1400 kg.

ПЕРФОРМАНСИ

ТЕХНОЛОГИЈА BLUE HDI

Понудата од дизел мотори кои се дел од Новото CITROËN Jumpy, покажуваат комбинирана потрошувачка и емисија на CO2 (во верзија XS) од:

• BlueHDi 95 BVM5 (70 kW – 210 Nm при 1750 вртежи во минута ) : 5,5 l/100 km и 144 g/km CO2
• BlueHDi 115 S&S BVM6 (85 kW – 300 Nm при 1750 вртежи во минута ) : 5,1 l/100 km и 133 g/km CO2
• BlueHDi 120 S&S BVM6 (90 kW – 340 Nm при 2000 вртежи во минута ) : 5,3 l/100 km и 139 g/km CO2

Jumpy_BlueHDI_191

ДЕТАЛИ