ОПРЕМА

од 14.000 €

Корисна носивост (kg): 850 кг Корисен волумен (m³): 3.3 м3 ABS+BAS+EDB системи за безбедно сопирање; ESP системи за безбедно управување со Hill Assist; Воздушно перниче за возач; Серво управувач со висинско и длабинско прилагодување; Задна двокрилна незастаклена врата; Oбложување на седишта со ткаенина Gazyban; Дигитален часовник, Подготовка за аудио уред со кабли за напојување (без антена и звучници), Приклучок од 12V на средна конзола, Стандардно резервно тркало, Преклопување на совозачко седиште со преклопив наслон.

ПЕРФОРМАНСИ

BlueHdi

Новиот Citroën Berlingo е опремен со новите мотори BlueHDi кои поседуваат технологија за прочистување на дизел горивото, која е најефикасна на пазарот. Исто така, ги задоволува одредбите од уредбата Euro 6 и ги сведува емисиите на следниве рекордно ниски вредности на емисиите:

BlueHDi 75 BVM : 4,2l/100 km и 110g на CO2*
BlueHDi 100 BVM : 4,2l/100 km и 110g на CO2*
BlueHDi 100 S&S BVM : 4,2l/100 km и 108g на CO2*
BlueHDi 100 S&S ETG6 : 4,1l/100 km и 108g на CO2
BlueHDi 120 S&S BVM6 : 4,3l /100 km и 112g на CO2* (освен со поинаква хомологација)

Поефикасни благодарение на подобрувањето на нивниот внатрешен принос и намалувањето на механичките загуби од триењето, тие ги подобруваат и перформансите за да ви пружат уште поголемо задоволство.

920x520_Berlingo_VU_BlueHDi

ДЕТАЛИ

Современ дизајн

Berlingo верзијата на комерцијално возило ги поседува истите атрибути на дизајн како и верзијата Multispace: нова впечатлива решетка, линии во полза на подобрување на просторот и хармоничен изглед.
И понатаму на располагање со две различни должини L1 (товарен простор до 3,3 m3) и L2 (товарен простор до 3,7 m3), новиот Berlingo ви нуди оптимална товарна површина благодарение на интелигентниот пристап: широки странични лизгачки врати и асиметрични задни врати (кои се отвораат под агол од 180°). 2 европалети може да се сместат без мака и на верзијата L1.

И понатаму на располагање со две различни должини L1 (товарен простор до 3,3 m3) и L2 (товарен простор до 3,7 m3), новиот Berlingo ви нуди оптимална товарна површина благодарение на интелигентниот пристап: широки странични лизгачки врати и асиметрични задни врати (кои се отвораат под агол од 180°). 2 европалети може да се сместат без мака и на верзијата L1.