ОПРЕМА

Base

Furgon Base од 9080€

 

ABS систем за безбедно сопирање; Возачко воздушно перниче; Потпомогнато управување (серво); Електрично прилагодување на надворешни ретровизори; Патен компјутер; Две предни независни седишта со потпирачи за глава; 12V приклучок во предната конзола; Задни двокрилни незастаклени врати; Стандардно резервно тркало;  Припрема за радио

ПРЕДНОСТИ

Компактно возило

Оригинална компактност (3,86m), предност при движење во урбана средина со зафатнина на товарен простор од  2,5 m3

compacite-citroen-nemo-VU

ПЕРФОРМАНСИ

Мотори

Ефикасна, чиста и економична механика

Nemo нуди два мотори : Diesel HDi 70 и бензин 1.4i 75 КС. Овие мотори се поврзани со механички петтостепен менувач

Со 119 g CO2 на километар и 4,5 l/100 km кај моторот HDi 70 , Nemo остварува рекордни перформанси и претставува репер на пазарот на мали фургон возила.

performance-citroen-nemo-VU

ДЕТАЛИ

Надворешност

Nemo, интелигентно и економично комерцијално возило

Со привлечен и атрактивен стил, Nemo е мало возило се кое истовремено е компактно однадвор а просторно однатре. Гарантира генијални перфоманси во служба на практичност, комфор и безбедност.