ОПРЕМА

1/3

ПРЕДНОСТИ

ДЕТАЛИ

ПЕРФОРМАНСИ

МОТОРИ DIESEL BlueHDI & БЕНЗИН PureTech

DIESEL BlueHDi: BEST IN CLASS!
Благодарение на моторите Diesel BlueHDi, Новиот CITROËN C4 Picasso се истакнува како економичен моноволумен во делот на потрошувачката и на емисијата на CO2. Доказ дека Новиот Citroën C4 Picasso е «Best in Class» (најдобар во категоријата) во сегментот се податоците за емисијата на CO2 од 98 g/km и комбинирана потрошувачка од 3,8 l/100 km со моторот BlueHDi 120 S&S BVM6 .

ESSENCE PureTech
За 2016, понудата се комплетира со новиот мотор PureTech 130 S&S EAT6. Новиот Citroën C4 Picasso ги поврзува одличниот бензински мотор PureTech130 S&S со ефикасниот автоматски менувач EAT6 за да понуди релаксирано патување.

МОТОРИ DIESEL BlueHDI & БЕНЗИН PureTech

БОИ